Çarşamba, Nisan 24, 2024

SteelSeries Aerox 3 İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, SteelSeries Aerox 3, faremizin incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Kutu tasarımına SteelSeries oldukça özenmiş gayet şık ve açıklayıcı duruyor, aynı zamanda kutunun üzerinde farenin resmi ön plana çıkıyor. Kutunun arka tarafında ise SteelSeries Aerox 3‘ün teknik bilgilerine yer veriliyor.

steelseries aerox3 001

SteelSeries, Aerox 3 ile delikli mouse ailesinin yeni bir üyesi olmuş. Ürünün üst kısmından, cihazın switchlerine ve hatta devre elemanlarına kadar görebiliyorsunuz.

steelseries aerox3 003

SteelSeriex Aerox 3 bir Type-C kablosu aracılığıyla çalışıyor. Bu ürünümüz için bir artıdır, bir gün Type-C kablonuz arıza çıkarttığında yine evdeki farklı bir Type-C kablosunu tercih ederek ürününüzü kullanmaya devam edebilirsiniz.

steelseries aerox3 004

Ürünümüzün kablosunun örgülü bir yapıda olduğunu görüyoruz. SteelSeries‘in önceki farelerinde plastik ve ince versiyonlarına da şahit olmuştuk.

steelseries aerox3 005

SteelSeries Aerox 3’ün her tarafı RGB aydınlatmalarla donatılmış, zaten delikli bir yapıya sahip olduğu için alt tabanda bulunan aydınlatmalar üst tarafa da kolaylıkla yansıyor.

steelseries aerox3 006

DPI tuşuna her bastığınızda ürün kademeli olarak renk değiştiriyor. SteelSeries Engine 3 programını indirerek siz de istediğiniz rengi farenize uygulayabilirsiniz.

steelseries aerox3 011

SteelSeries Engine 3 üzerindeki renk modlarını biraz az bulduk. Üç adet renk modu bulunuyor, ancak isterseniz siz buradaki hazır modları tercih etmeyerek kendi istediğiniz tasarımı da uygulayabilirsiniz.

steelseries aerox3 012

Uygulama üzerinde DPI ayarlama, ivme ve tepkime oranlarına kadar ayarlama yapabiliyorsunuz. SteelSeries Engine 3 basit ve oldukça kullanışlı bir arayüzle kullanıcısını hoş karşılıyor.

steelseries aerox3 013

SteelSeries Aerox 3’ün alt tabanında dört adet skatezin yer aldığını görüyoruz. TrueMove Core optik sensörü de bu alanda bulunuyor.

Ürünü elinize aldığınızda ilk aşamada bir gariplik hissediyorsunuz, çünkü ürün oldukça hafif bir yapıya sahip.

SteelSeries Aerox 3 ürünümüz yalnızca sağ el kullanan kullanıcılar için tasarlandı. Ancak, sol elde de zor da olsa kullanılabilir gibi görünüyor.

steelseries aerox3 007

Teknik Detaylar

SteelSeries Aerox 3, TrueMove Core optik kullanıyor. Ürün, 200 ile 8500 arasında bir CPI değeri sunuyor. Ürünün temel yapısı ABS plastikten üretilmiş ve tıklama ömrü 80 milyon olarak belirtiliyor.

Steelseries Aerox 3’te üç adet RGB alanı bulunuyor.

steelseries aerox3 008

Ürünün kablosunun örgülü olduğunu belirtmiştik, ürünün kablosunun uzunluğu ise 1.8 metredir. Ürünün ağırlığı yalnızca 57 gram, buradan da çok hafif bir ürün olduğunu söyleyebiliriz.

SteelSeries Aerox 3 ürününün tuş seslerine baktığımızda ‘çıt-çıt’ seslerini daha rahat bir şekilde duyabiliyorsunuz. Kullanıcıyı rahatsız etmiyor, ürüne tıkladığınızda ise basış hissiyatını size başarıyla aktarıyor.

steelseries aerox3 010

SteelSeries Aerox 3 suya, toza ve çevresel etmenlere karşı IP54 sertifikasını bulunduruyor. Yani, suya ve toza karşı dayanıklı bir ürün olduğunu buradan anlayabilirsiniz. Yine de, ürünü alıp suyun altına tutmanızı önermiyoruz.

Hocanın Yorumu

Fiyat olarak ürünün fiyatı pahalı, biraz daha aşağı seviyelerde olsaydı makul düzeyde görülebilirdi. Ürünün 80 milyon tıklama ömrü sunması oldukça ciddi bir rakam, uzun yıllar sizi götürebilecek bir ürün olduğunu gösteriyor.

Ürün oldukça hafif eğer hafif bir alternatif arıyorsanız SteelSeries Aerox 3’ü tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda, hem SteelSeries Engine 3 hem de TrueMove sensörünün oldukça performanslı çalıştığını söyleyebiliriz.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

İncelememizin burada sonuna geliyoruz, faremizin inceleme videosuna yazımızın en başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler