Perşembe, Nisan 25, 2024

SteelSeries Arctis 3 Kulaklık İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

SteelSeries tarafından geliştirilen yeni 7.1 Surround destekli Arctis 3 oyuncu kulaklığı bu hafta ofisimize konuk oldu. Kulaklığın kibar duruşu bir tarafa, performansı ile şimdiden oyuncuların zihinlerine yerleşti diyebilirim. Dilerseniz şimdi SteelSeries Arctis 3 oyuncu kulaklığına yakından göz atalım.

Neden 7.1 Tercih Ediliyor ?

Artık oyuncular olarak oynamış olduğumuz oyunlarda daha fazla keyif ve daha fazla profesyonellik alabilmek için oyuncu ekipmanlarımızı da geliştiriyoruz. SteelSeries Arctis 3 kulaklığı 7.1 Surround ses kalitesi ile birlikte geldiği için CS Go’da rakiplerinizin adımlarını ve nereden yaklaştıklarını kolaylıkla anlayabiliyorsunuz.

O yüzden artık 7.1 kulaklıklar oyuncular için bir vazgeçilmez haline gelmeye başladı diyebilirim. Performans açısından da oyun içerisinde daha da profesyonelleşebilmemizi sağlıyor.

SteelSeries Arctis 3 Kutu İçeriği

İlk olarak ürünü elimize aldığımızda şık bir kutu tasarımı karşımıza çıkıyor. Kutuyu açtığımızda kulaklık direkt karşımıza çıktığı gibi, altında gizlenmiş güzel bir aksesuar kutusu var. Kutunun içinde kablo aparatları, kullanım klavuzu ve arayüzü nereden indirebileceğimiz konusunda bilgiler mevcut.

Kulaklığı ilk elimize aldığımızda benim dikkatimi çeken kafa bandı oldu. Tasarım açısından kulaklığı farklı renklere büründürebiliyorsunuz. Cırt cırtlı bant sayesinde kolaylıkla çıkartılıp, takılabiliyor.

Kulaklığımızın en önemli detaylarından birisi ise arka tarafa gizlenen giriş portları. Toplamda dört adet port bizleri karşılarken ses açma kapatma, mikrofon kapatıp açma, jack girişi ve farklı bir kulaklığı kendi kulaklığınıza takabilmenize imkan sağlayan port bulunuyor.

steelseries arctis 3 inceleme 002

Arctis 3 Mikrofon Performansı

Geldik şimdi kulaklığımızın mikrofon tarafına. Gamer ekipmanlarda mikrofon çok önemli olduğu için, Arctis 3’te önemli detaylar bulunuyor. Kulaklıkta bulunan mikrofon her şekle getirilebildiği gibi, çok güzel gizlenmiş diyebilirim.

Mikrofonun en büyük özelliği çevresel sesleri kısıp, kendi sesinizi karşı tarafa net bir şekilde iletebilmenizi sağlıyor. Bunun da arkasında ClearCast teknolojisi yer alıyor. Biliyorsunuz, sabit mikrofonlarda hareket kabiliyeti olmadığı için karşı tarafa sesi net bir şekilde veremiyor.

steelseries arctis 3 inceleme 009

steelseries arctis 3 inceleme 008

Arctis 3 Kulaklık Performansı

Bir gamer oyuncunun kulaklıkta aradığı en önemli özellik sizce nedir ? Tabii ki 7.1 Surround özelliği. SteelSeries Arctis 3 kulaklığımızda bulunan 7.1 Surround özelliği sayesinde çevresel sesleri çok güzel bir şekilde anlayabiliyoruz.

Hemen CS GO‘dan örnek verecek olursak: 7.1 olmayan kulaklıklarda sadece sağdan ve soldan gelen kişileri anlayabiliyoruz. Fakat SteelSeries Arctis 3 ile sağdan, soldan, önden veya arkadan gelen oyuncuların adımlarını rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.

Ben kulaklığı 12 saat kullandım. 6 saat boyunca da League of Legends oynayarak deneyimledim. 6 saatin sonunda kulağımda hafif sese dayalı ağrılar oluştu. Ancak kulak çevresinde kulaklığa bağlı olarak ağrı deneyimlemedim. Fakat siz siz olun kulaklık ayırt etmeksizin kendinizi dinlendirmeyi ihmal etmeyin.

steelseries arctis 3 inceleme 0010

steelseries arctis 3 inceleme 0012

steelseries arctis 3 inceleme 005

Piyasa Satış Fiyatı Ne Kadar ?

SteelSeries Arctis 3 oyuncu kulaklığının şuandaki piyasa satış fiyatı 359 TL‘den başlıyor. GameEkstra üzerinden satılan kulaklığı temin etmek isterseniz yukarıdaki inceleme videosuna tıklayarak açıklama kısmından satış linkine ulaşabilirsiniz.

Not: Fiyatın kısa bir süre içerisinde geçerli olduğunu belirtelim. Kampanya bitiminden sonra fiyat 400+ civarında güncellenecektir.

steelseries arctis 3 inceleme 003

steelseries arctis 3 inceleme 004

steelseries arctis 3 puan

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler