Salı, Nisan 23, 2024

Su Geçirmeyen TÜRKÇE ve RGB Klavye Rampage ULTIMATE KB-R96 İncelemesi !

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta sizlere hem kaliteli hemde ortalama bütçe ile alabileceğiniz bir klavyenin incelemesini yaptık. Ayrıca başlıkta da belirtiğimiz gibi sıvıya dayanıklı bilek destekli tüm ihtiyacınızı karşılayacak Rampage Ultimate KB-R96‘nın teknik detaylarına değindik.

Öncelikle İnceleme videomuzu izlemediyseniz buyrun  ;

Ürün ile ile ilgili elimize aldığınızda metal çerçeveler, RGB aydınlatmalar ve mekanik optik switchler yer alıyor. Ayrıca başlıkta da belirttiğimiz gibi su geçirmeme özelliği ile dikkatimizi çekti.

RGB

RGB özelliği ile 16milyon renk seçeneğini dilediğiniz renklerde kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Optik siyah Mekanik tuş takımı içermekte.  Led aydınlatma tuşların lazer baskılı olması ile gece ve karanlıkta bizlere net bir klavye görüşü sağlıyor. Klavyede 4 farklı RGB modu bulunuyor.

Anti Gölgelenme 

Klavyede Anti Ghosting  özelliği bulumakta. Ghosting i bilmeyenler için şöyle tanımlayabiliriz bir tuşa sürekli bastığında sistem bazen biip diye bir ses oluşturur ,sürekli basıldığından dolayı bu olay o tip klavyelerde bu durumun yaşanmadığını tüm tuşlara aynı anda bassanız bile her tuşu ayrı basım olarak kabul ediyor. Tüm tuşların olduğunu da belirtelim.

Tıklama Ömrü Ve Tepkime Süresi

Ultimate KB-R96 20.000.000 Tuş ömrü sayesinde uzun ömürlü kullanım vaad ediyor. Ayrıca 0,1 MS tepkime süresi ile online oyunlarda rahatlıkla rekabet etmenize olanak sağlıyor.

Yazılım Desteği

Rampage klavyede Makro özelliği bulunduğundan dolayı makro kontrol programı bulunmakta.

Malzeme Kalitesi

KB-R96  Alüminyum kaplama ile dayanıklı olduğunu hissettiriyor.Buna ek olarak  köşeleri keskin hat çizgiler ile dayanıklı olarak dizayn edilmiştir. Ayrıca 1.8 metre örgülü kablo özelliğine sahip. Ürün ortalama olarak 1050gr ağırlığında.

Su Geçirmeme Özelliği

İnceleme videomuz da da gördüğünüz üzere test ettiğimiz gibi ürün sıvıya karşı dayanıklı ileride yaşanacak her hangi bir olası sıvı temasına karşı dayanıklı olduğunu görmekteyiz.

Katlanır Bilek Desteği

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi ürün de günümüz kullanıcılarının aradığı özellikleden olan bilek desteğine de yer verilmiş.

Fiyat

Ürünün piyasa fiyatı 380TL olarak görünmekte. Açıkçası fiyat ve içerdiği özellikler olarak tavsiye edebileceğimiz bir klavye.

Tüm Teknik Özellikleri ;

  • Klavye Aydınlatması: RGB
  •  Anahtar Tipi: Optik-Mekanik Anahtarlar
  •  Bağlantı: USB 2.0
  •  Kablo Tipi: 1.8 metre örgülü
  •  Tuş Dizilimi: Türkçe
  •  Klavye Ağırlığı: 1040 gram
  •  Tıklama Ömrü: 20 milyon
  •  Antighosting: Tüm tuşlar
  • Yazılım Desteği: Var

PC Hocası Eleştirileri !

Tüm incelemelerimizde yaptığımız gibi bu üründe de eleştirilerimizi yazımızda da belirtip son kararı sizlere bırakmak istiyoruz.

Bilek desteği ; Bilek desteği kısmı menteşeli olarak klavyeye tutturulmuş ve kullanmak istemeyen kullanıcı kolayca söküp takamaz durumda bu konuda biraz daha portatif bir yapı olsa daha iyi olurdu bizce. Ayrıca bilek desteğinin malzemesi sert plastik üzeri yumuşak bir kaplama olsaydı daha güzel olabilirdi ancak klavyenin fiyatını rekabetçi fiyatta tutulması için yapılmamış olabilir.

RGB ; Aydınlatma kısmında gün  ışığında kenar aydınlatmaları görünüyor ancak tuş aydınlatmaları biraz daha sönük kalıyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler