Cumartesi, Nisan 27, 2024

Tesla, Model S’i “Ekose” Adını Verdiği Güç Aktarım Sistemi ile Test Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elon Musk, Porsche Taycan’ın ilk piyasaya sürülüşünden bir hafta sonra yeni Tesla teknolojisini kullanmaya başladı; Tesla, Elon Musk’ın şirketin otomobillerinin şu anda elde ettiği “Gülünç” hızdan daha hızlı gidebileceğini söylediği Model S prototipiyle dalga geçti. Musk Çarşamba günü paylaştığı tweetinde, yeni motorun “Ekose” olarak adlandırdı ve “üretime yaklaşık bir yıl kaldı.” dedi. Ekose Model S, Laguna Seca yarış pistinde ilk kez testini gerçekleştirdi ve sadece 1 dakika 36 saniye içinde ünlü Kaliforniya yol parkuru turunu tamamlamış oldu.

 

Ekose isimli aktarma motoru iki yerine üç adet elektrikli motora sahip. Model S, Model X ve ikinci nesil Roadster araçlarında kullanılacak. Musk, Model 3 yada Model Y için uyumlu olmayacağını belirtti. “Mevcut tekliflerimizden daha pahalı ancak rakiplerinden daha düşük” diye belirtti.

Bir saniye fark ile rekor?

Tesla’nın Twitter’da belirttiği üzere, 96 saniye Laguna Saca’daki dört kapılı sedan rekorundan yaklaşık bir saniye daha hızlı ama burası işlerin zorlaştığı kısım. Laguna Seca’dan bir sözcü CNBC’ye vermiş olduğu demeçte şöyle dedi;

“Tesla’nın sınava girme aşamasında görevden alınmadığını ve resmi kayıtların yalnızca bir yaptırım kuruluşunun görev yaptığı yaptırım olaylarında gerçekleşti.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler