Cumartesi, Nisan 20, 2024

Tesla Model S’i Saniyeler İçerisinde Hacklediler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla artık dijital dünyanın bir parçası olmuş durumda. Belçika’daki KU Leuven Üniversitesi‘nden araştırmacılar, Tesla Model S aracını 600 dolarlık bir anahtar ile saniyeler içerisinde hacklemeyi başardılar.

Tesla son yıllarda çıkardığı araçlarda tamamen dijitalleştirilmiş sürüş deneyimini ve üst seviye çıkarılmış olan güvenlikleri ile otomobil sevenlerin kullanımına sunuyor. Wired’e göre Tesla Model S’in anahtarını iki saniyede klonlamayı başardılar. Araç hacklendikten sonra kapılarını, camlarını açıp kapatabiliyorsunuz ve aracı çalıştırabiliyorsunuz. Model S’te bulunan güvenlik açığını radyo sinyalleri ile bulabiliyorsunuz.

Araştırmacılardan Lennert Wouters, “Anahtarları birkaç saniye içerisinde kopyalamak çok kolay. Onları tamamen taklit edip, araçları sessiz bir şekilde ele geçirebiliyoruz.” dedi.

Tesla’nın anahtar fobları da şifreleme anahtarı ile mühürlenmiş şifreli bir kod gönderir. Bu sinyal arabanın radyosu tarafından kapıyı açmak ve otomobilin motorunu çalıştırmak için alınıyor. Araştırmacılar Tesla’nın anahtar fob’larının şifreleme için zayıf ve saldırıya duyarlı 4-bit şifreleme kullandığını tespit etti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler