Çarşamba, Nisan 24, 2024

Tesla Model Y 14 Mart’ta Tanıtılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli araba devriminin kilometre taşını oluşturan Tesla, araç kategorisine yeni bir SUV modeli daha ekliyor. Tesla Model Y adı ile duyurulan yeni araç, 14 Mart tarihinde tanıtılacak.

Elektrikli araçlar henüz hayatımıza dahil olmaya başlamışken bu araçların en büyük üreticilerinden olan Tesla, yeni bir araç ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. CEO Elon Musk tarafından duyurulan yeni Tesla Model Y, 14 Mart’ta Los Angeles’da bulunan tasarım stüdyosunda tüm dünyaya tanıtılacak. 

tesla model y 14 martta tanıtılıyor

Model Y, şu anda Tesla’nın en uygun fiyatlı aracı olan Model 3 ile %75 oranında aynı parçaları taşıyacak. Model 3’e göre yüzde 10 daha büyük ve pahalı olacak olan yeni araç Model X’e benzer bir yapı ile gelecek.

Tanıtım gününde araç ile ilgili çok daha fazla detayın paylaşılacağı bildirilirken şu sıralar aracın test sürüşlerinin sürdüğü biliniyor. Dolayısı ile Tesla Model Y’nin hali hazırda üretilmiş birkaç prototipi mevcut. Ancak seri üretimin 2020 yılında başlayacağı bildiriliyor.

Yaklaşık 35.000$ ile satışa sunulacağı tahmin edilen Tesla Model Y ve diğer tüm modeller, internet üzerinden sipariş edilecek. Dünya üzerindeki çoğu mağazasını kapatarak çalışanlarının işten çıkartan Tesla, bu noktada ağırlığı tamamen e-ticarete vermiş durumda.

tesla model y 14 martta tanıtılıyor 2

Elektrikli araçlar ile ilgili bir diğer detay ise araçların şarj edildiği Supercharger’ların 3. versiyonunun duyurusu oldu. Yeni şarj istasyonları 345kW hızında şarj desteği sunacak. Mevcut şarj hızı ise 145kW gücünde.

Diğer tarafta CEO Musk, elektrikli tır için de tarih verdi. Yaptığı açıklamaya göre elektrik ile çalışan yeni bir Tesla tırı, bu yılın ikinci yarısında duyurulabilir. 

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler