Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Tesla Model Y Fiyatı ve Paket Seçenekleri Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla, sonunda resmi olarak Türkiye’de yerini aldı diyebiliriz. Markanın Türkiye lansmanında karşımıza çıkan ilk otomobil ise Model Y aracı oldu. Peki Tesla Model Y fiyatı nasıl? Türkiye’de araç kaç farklı model seçeneğiyle satışa sunulacak?

Tesla Model Y Türkiye Fiyatı Nasıl?

Bugün yapılan lansman sonrasında verilen bilgilere göre ilk etapta marka sadece “Y” modelini satışa sunacak.

Araç 3 farklı versiyon seçeneğiyle satışa çıkacak. Standart model dışında Long Range versiyonunu ve Performance versiyonunu göreceğiz.

Tesla Model Y

Araçların versiyonlarına göre özellikler kısmında ciddi farkları olduğunu söylemek lazım. En yüksek paket seçeneğinde motor sayısında da güç kısmında da artış yaşanıyor. Aracın özelliklerine daha sonra detaylı olarak da bakarız ama gelin önce versiyonların fiyatlarını bir değerlendirelim.

Tesla Model Y Türkiye Fiyatı ve Paketleri

ModellerVergisizÖTV ve KDV Dahil Başlangıç Fiyatı
Model Y Standart878.190 TL1.563.246 TL
Model Y Long Range918.570 TL1.634.719 TL
Model Y Performance1.009.420 TL1.795.523 TL

Emre Özpeynirci’nin haberine bakacak olursak, bu fiyatlar henüz tam olarak kesinleşmiş fiyatlar da değil. Satışların başlamasına kadar fiyatlarda değişiklikler yaşanabilir.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Yine aynı kaynaktan verilen bilgilere göre araçların satışları da online olarak yapılacak. Herhangi bir kura olmayacak. Ön sipariş bedeli 10 bin TL civarında olacak ve ilk teslimatların da Mayıs ayı gibi verilmesi söz konusu olacak.

Muhtemelen yarın yani 4 Nisan tarihinde daha fazla bilgi gelecektir. Fakat bu bilgiler bile gösteriyor ki artık pazarda yeni bir elektrikli rakip var.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler