Cuma, Mart 29, 2024

Tesla otopilot sistemi bu sefer kazayı önledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda Tesla otopilot sistemi hakkında epey eleştiriler yapıldığı gibi, bu sefer Tesla tam tersi muhtemel kazayı önlemeyi başardı. Zaten birazdan videoda izlerken göreceksiniz, ön tarafta seyreden araçlar herhangi bir nedenden dolayı birbirine çarparak kaza yapıyor. Sonrası ise Tesla reyizin işi..

Tesla otopilot sistemini uzun süredir geliştirmek için çabalıyordu. Yeni yayınlanan güncellemeden sonra yeni özellikleri ile yoluna devam eden Tesla, kaza yapmak bir kenara dursun çevresinde olup bitenleri çok daha iyi süzebiliyor. Zira ani gelişmelerde tepkime vererek oto frenleme sistemini devreye sokuyor. Bir yandan bu otopilot sistemini çok faydalı buluyorum, bir yandan da faydasız buluyorum. Zira faydasız bulmamın sebebi ise sürücüleri koltuklarında uykuya daldırıyor olması. “Nasılsa kendi kendine gidiyor” düşüncesinde hareket edildiği için, sürücü rahat davranma ihtiyacını kendisinde hissediyor.

tesla model x otopilot 002
Tesla yeni 8.0 güncellemesi ile birlikte artık radar sisteminin altı katı daha işlevsel olarak çalışıyor. Nesne tanıma konusunda ise gerçekten gelişmeler var. Tüm bu gelişmeler kaza riskini de minimuma indirdiği için artık eskisi kadar Tesla‘nın otopilot sisteminin yaptığı kazalar ile karşılaşmıyoruz.

Hemen aşağıdaki videoda ise Hollanda‘da otobanda seyreden araçlar birden kaza yapıyor. Arkadan gelen Tesla Model X ise önde yaşanan kazayı anında fark ederek uyarı veriyor ve yavaşlayarak duruyor. Böylece kazaya karışmadan ve arkadaki araçları da riske atmadan yaşanan bu durumu başarılı bir şekilde atlatmış oluyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler