Cumartesi, Nisan 20, 2024

Tesla Pilot Direksiyon Başında Rahatsızlanan Adamı Hastaneye Yetiştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda Tesla‘nın otomatik pilotlarının yaptığı kazalar başta Amerika olmak üzere pek çok ülkede eleştirilirken, bu sefer Tesla‘nın otomatik pilotu bir kişiyi hastaneye yetiştirerek hayatını kurtardı. Direksiyon başında tepki vermeyen sürücüyü otomatik anlayan Tesla, direkt hastanenin yolunu tuttu.

Otomatik Pilot Rahatsızlandığını Anladı

Tesla‘nın otomatik pilotu koltukta oturan kişinin tepkilerini, nabzını ve hareketlerini ölçebiliyor. Amerika’da yaşayan 37 yaşındaki Avukat Joshua Neally‘nin direksiyon başında “pulmoner emboli” (akciğer embolisi) adı verilen hastalığının birden tetiklenmesi ile direksiyon başında aniden fenalaştı. Göğsüne saplanan ağrı ile acı içerisinde kıvranan Neally, telaşa kapılmadan hemen eşini arayarak durumunun kötü olduğunu söylüyor. Ardından ambulansın gelmesi ve tekrardan hastane dönüş yolunun epey uzun olması üzere Tesla’nın otomatik pilotunu devreye sokarak hastaneye gitmeye karar veriyor.

Tesla-Otomatik-Pilot
Tesla Model X aracının sahibi olan avukat, 32 kilometre boyunca hareket etmeden aracın içerisinde sancı çekiyordu. Ardından Tesla bu süreçte en yakın hastaneye giderek rahatsızlanan adamı hastaneye yetiştiriyor.

Yapılan müdahaleden sonra hayatı kurtulan avukat için doktorlar hayati tehlikesinin geçtiğini belirtti. Fakat doktorlar tarafından yapılan açıklamaya göre her ne olursa olsun otomatik pilot veya benzeri araçlar ile hastaneye gelmenin doğru olmadığını ve acilen ambulansı aramaları gerektiğini belirtiler. Direksiyon başında rahatsızlanan 37 yaşındaki avukatı aşağıda görebilirsiniz.

Joshua-Neally

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler