Perşembe, Nisan 25, 2024

Thermaltake Core P6 TG Serisi Kasalar Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

İlgi çeken bir Expo etkinliğini geride bırakan Thermaltake, ürün sınıflarını güncelledi. RAM seçenekleri renkler falan derken yeni kasalara da kavuştuk. Bu alanda en iddialı olan modeller ise Thermaltake Core P6 TG serisi oldu.

P5 modellerinin devamı niteliğinde olan yeni seri, bir siyah bir de beyaz renkli olarak geliyor. Beyaz seri daha önce Mini kule tipi kasa modellerinde de gördüğümüz Snow serisi. İki model için de anlatacağımız çok şey var. O zaman geçelim P6 TG serisinin özelliklerine.

Kaçırmayın: Thermaltake, TOUGHRAM XG RGB Belleklerinin Kapasitesini Arttırdı

Thermaltake Core P6 TG nasıl bir kasa? Tasarım nasıl?

Yeni kasaların tasarım konusunda avantajları bir hayli fazla. Özellikler kısmında daha detaylı söz edeceğiz ama kasada isterseniz kapalı yapı kullanma özelliği isterseniz de açık stil kullanma özelliği var.

Bunun dışında bir yandan da şıklığı yakalamak için kasalarda metal kapak kullanmak yerine temperli camlar kullanılmış. Yani içerde oluşturduğunuz RGB sistemi de rahatlıkla görebileceksiniz.

Özellikleri bir yana Thermaltake Core P6 TG serisinin montaj konusunda da hem duvara montaj artısı hem de dik kullanım gibi artılara sahip olduğunu da ekleyelim. Tabii ki bu kadar anlatıp bırakmayacağız. 🙂 Gelin şimdi şu yapıyı ve özellikleri ayrı ayrı ele alalım.

Thermaltake Core P6 TG

Temperli Cam Artısı: Yukarıda söylediğim gibi seride temperli cam kullanılmakta. Bu da hem tasarım açısından artı sağlıyor hem de kasanın daha işlevsel bir hal alması anlamına geliyor.

Seride kullanılan temperli camlar ise 3 adet. 4 mm kalınlığında cam paneller önde, sol kısımda ve üst kısımda yer alıyor. Kalın ve dayanıklı temperli camlarda yan kısımda tam boy bir panel tercihi yapılmış. Yani kasanın içini rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Thermaltake Core P6 TG

İki Formlu Kullanım: Thermaltake Core P6 TG serisi, hem snow modelde hem de siyah modelde iki formlu kullanım sunuyor. Mid-Tower sınıfında olan kasada, ön ve üst panelleri kolayca çıkarabiliyorsunuz. Bu şekilde kasayı açık formda kullanabiliyorsunuz. Kapalı ya da açık hangi şekilde kullanacağınız tamamen size kalmış.

Mükemmel Seviyede Toz Azaltma Artısı: Bir kasanın en can alıcı noktalarından biri olan toz olayı, Thermaltake Core P6 TG serisinde de önemsenmiş. Sonuçta sürekli dönen fanlar var ve bu fanlar zaman içerisinde toz birikimi nedeniyle performans kaybedebiliyor.

Fakat P6 TG serisinin içerisinde bu sorunu çözmek için manyetik fan filtreleri bulunuyor. Fan filtreleri tozu hapsetmek adına önemli bir artı sunuyor. Ayrıca güç kaynağına da giren tozları engellemek için bu kısımda da koruyucu kapak kullanılmış durumda.

Thermaltake Core P6 TG

Dikey GPU Kullanım İmkanı: Yeni kasa, ekran kartları konusunda da oldukça kullanışlı bir seri. Kasa hem yatayda hem de dikey bir konumda ekran kartı yerleşimini destekliyor.

Dönebilen PCI-E tasarımının kullanıldığı kasada, ekstra ekran kartı braketi de sunuluyor. Bu da demek oluyor ki ekran kartının, anakart üzerinde ekstra bir yük oluşturmasının önüne geçiliyor. Kasa tercih edecekler için dikkat edilecek olan önemli bir artı.

Kullanışlılık Üzerine Tasarlanmış Bağlantı Noktaları: Bir kasada temel ihtiyaç olan bağlantı noktalarından fazlasını sunan seride, bir adet Type C bağlantısına yer veriliyor. Bunun yanında HD ses bağlantı noktası, 2 adet olmak üzere USB 2.0 bağlantı noktası ve yine 2 adet olmak üzere USB 3.0 bağlantı noktası sunuluyor. Gayet yeterli ve konum olarak da kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

Thermaltake Core P6 TG

Donanım Desteği Durumu: Thermaltake Core P6 TG tasarımı güzel bir kasa serisi ama tasarım bir yere kadar. Sadece tasarımla olmaz. Bunun yanında teknik açıdan da işlevsel bir ürün isteriz. Yeni kasalarda böyle bir yapı kurulmaya çalışılmış. Yüksek genişletilebilirlik seçenekleri sunan Core P6 TG, E-ATX anakartlarına kadar destek sunabiliyor.

Bunun dışında 4 adet 3.5 inç ya da 8 adet 2.5 inç depolama birimine de yer var. Soğutma konusunda ise sağda, altta, önde ve üstte 3 adet fan ve arkada bir adet 120 mm fana kadar destek sunulmakta. Toplamda 13 adet 120 mm fana kadar destek var. İsterseniz bunun yerine önde ve üst kısımda toplamda 8 adet 140 mm fan kullanma şansınız da var.

Radyatörlü sistemler için ise destek biraz daha değişiyor. Ön kısımda 360 mm, sağ kısımda 360 mm ve üst kısımda 360 mm’ye kadar radyatör desteği bulunmakta. CPU soğutucusu konusunda ise maksimum 180 mm yüksekliğe sahip modeller tercih edilebiliyor. VGA için ise rezervuarlı 300 mm’ye kadar rezarvuarsız ise 335 mm’ye kadar destek sunuluyor.

Core P6 TGBlackSnow

Son Notlar: Thermaltake Core P6 TG, Expo etkinliğinde gelen son ürünlerden biri oldu. Başarılı kasa premium ürün sınıfında. Zaten markanın TT Premium logosuna sahip bir ürün. Bunun dışında 3 yıllık sınırlı bir garanti desteği de söz konusu. Başarılı mı derseniz, evet şık bir tasarım var ve işlevsel bir kasa.

Thermaltake Core P6 TG kasa için merak ettiğiniz başka bir detay olacak olursa yorum kısmından bizlere yazmayı unutmayın. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler