Salı, Mayıs 7, 2024

Tiggo 8 Pro Avantgarde Satışa Çıktı! Fiyatı ve Farkları

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye SUV otomobil pazarına hızlı giren ve artık söz sahibi olan Chery, yeni araçlarını bir bir Türkiye’ye getirmeye devam ediyor. Bir yandan Tiggo 4 Pro modelini bekliyoruz ama bu süreçte marka mevcut modellerini de güncellemeye başladı. En son Chery Tiggo 8 Pro Avantgarde modeli için lansman yapıldı ve araç Türkiye’de satışa çıkarıldı.

Yeni donanım seçeneğiyle beraber hem fiyat değişti hem de serinin teknolojik ve tasarımsal özellikleri yenilendi. Bakalım neler var?

Chery Tiggo 8 Pro Avantgarde Özellikleri ve Farkları 

Yeni donanım seçeneği markanın en üst paketi olarak geliyor. Motor kısmında herhangi bir değişiklik yok. Buna karşın dediğimiz gibi hem tasarım kısmında hem de teknik özellikler kısmında farklar var.

Dış tasarımda dikkat çeken değişim çift T formunda olan LED spoyler aydınlatması. Aracın formunu biraz daha geliştirmesini sağlayan aydınlatma, seriye daha premium bir his kazandırmış diyebiliriz.

Bunun dışında arka kısımda daha sportif bir arka tampon eklentisi karşımıza çıkıyor ki tasarımı bir hayli zenginleştirdiğini söyleyebiliriz.

Chery Tiggo 8 Pro Avantgarde

Teknolojik Açıdan da Yenilikler Var 

Dış kısımda yapılan değişikliklerin dışında Chery Tiggo 8 Pro Avantgarde ile iç kısımda da değişiklikler karşımıza çıkıyor.

24,6 inçlik yeni bir bilgi eğlence sistemiyle beraber araç güncellenmiş. Daha sorunsuz kullanım sunan ekran, biraz daha iyi bir görsel deneyim vaat ediyor.

Bu sisteme bağlı olarak araçta 50W hızlı kablosuz şarj özelliği de karşımıza çıkıyor. Uyumlu cihaz sayısının da artırılmış olması. Hızlı şarj konusunda da önemli bir atılım yapıldığını gösteriyor.

USB Type-C bağlantı noktalarında güncelleme, akıllı telefonlar için kaymaz Ped bölümü gibi eklentiler de yine iç mekanda önemli bir artı kazandıran detaylar.

Chery Tiggo 8 Pro Avantgarde

İç mekanda yapılan bir diğer değişiklik ise klima. AB standardı sağlık ve çevre koruma koşullarına uygun olarak güncellenen klima sistemi, koku kalitesini ve hava kalitesini iyileştirme konusunda pozitif bir adım olarak gösterilebilir.

Dikkat çeken yenilikleri aşağıda kısa bir özet olarak sıralayacağız ama son olarak Chery Tiggo 8 Pro Avantgarde modelinde görüntü sisteminin değiştiğini de belirtelim. Araçta 540 derece yüksek çözünürlüklü gelişmiş bir görüntü sistemine geçiş yapılmış.

Tüm Yeni Özellikler Özet 

  • 9 hava yastığı
  • 540 derece yüksek çözünürlüklü görüntü sistemi
  • 50W kablosuz şarj
  • 24,6 inç bilgi eğlence sistemi
  • Çift T formunda LED spoyler aydınlatma
  • LED sonsuzluk form tasarımında stop lambalar
  • Yenilenmiş LED ön sisler
  • Yeni kapı döşemeleri
  • yenilenmiş orta konsol tasarımı
  • Türkçe akıllı sesli komut sistemi
  • Sportif arka tampon eklentisi

Chery Tiggo 8 Pro Avantgarde Fiyatı Ne Kadar? 

Aracın Türkiye fiyatı da açıklandı. Bu donanım seçeneği için açıklanan fiyat 1.793.000 TL. Tabii ki bu fiyatın 2024 model yılı için açıklanan ilk fiyat olduğunu belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler