Salı, Nisan 23, 2024

TikTok Canlı Yayınlarına 18 Yaş Sınırı Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli sosyal medya platformlarından TikTok, çok kısa süre içerisinde büyük bir etkileşim alarak şu anda dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesi ve şirket yakın zaman içerisinde içerik üreticilerinin başlattığı canlı yayınlara 18 yaş sınırı getirmeye hazırlanıyor.

Canlı yayınlara gelecek olan 18 yaş sınırı, içerik üreticilerinin herhangi bir şekilde Cinsel ve şiddet içeren görüntülere yayınlamasına olanak tanımayacak. Yeni özellik sadece daha derin konuların konuşulduğu, argo konuşmaların yer aldığı ya da bunların dışında tamamen sadece erişkin kişilere hitap eden yayınların daha iyi bir denetime sahip olmasını sağlayacak.

Mevzubahis özellik şu anda sınırlı sayıda içerik üreticisi tarafından test edilmekte ve genel kullanıma sunulduğu zaman Canlı Yayın başlatan kullanıcı bu özelliği dilediği zaman açıp kapatabilecek.

Cinsel ve şiddetli içerik yine yasak olacak!

TikTok
TikTok Canlı Yayınlarına 18 Yaş Sınırı Geliyor! 2

18 yaş sınırlaması özelliği uygulamanın Ayarlar bölümünde “Yetişkin Konular” başlığı altında görünecek. Bu özellik aktif edildiği zaman içerik üreticileri başlattıkları canlı yayınlara 18 yaş ve altındaki kullanıcıların katılımını kısıtlamış olacak.

Bu yeni özelliğin, çıplaklık ve şiddet içeren görüntülerin serbest kıldığını akıllara getirse de tam tersine bu tip yasaklar bu yayınlarda da varlığını sürdürüyor olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler