Perşembe, Nisan 25, 2024

TikTok, Uygulamaya “Oyunlar” Sekmesi Getiriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli sosyal medya platformu devlerinden TikTok, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere bölgelerindeki kullanıcılar için “Oyunlar” isimli yeni bir özelliği kullanıma sundu. Belirli kullanıcı grupları ile test edilen özellik uygulama içerisinde oyun oynayabilmenize imkan sağlıyor.

Şu anda uygulama içerisinde 10 adet oyun eklenmiş durumda ve kullanıcılar, uygulamaya girerek bu oyunları oynayabiliyor ve hatta seviye atlayabiliyorlar. Bunlara ek olarak kullanıcılar oyunlarda elde ettikleri başarılarını profillerinde video olarak paylaşabiliyor.

Oyunlar tamamen HTML5 tabanlı

tiktok games
TikTok, Uygulamaya "Oyunlar" Sekmesi Getiriyor! 2

Mevzubahis oyunların gelişmiş düzeyde olmadığını ve tamamen vakit geçirmek/kafa dağıtmak amaçlı geliştirildiğini belirtelim. Zaten TikTok tarafından yapılan açıklamalarda oyunların HTML5 tabanlı olduklarını ve geliştirici ekibiyle yaptıkları entegrasyon sürecinde uygulama içerisinde oynanabilir hale getirildiği paylaşıldı.

TechCrunch ekibine demeç veren bir TikTok sözcüsü şu sözleri dile getirdi: “Platformumuzu zenginleştirmenin ve topluluğumuza değer katan yeni özellikleri ve entegrasyonları tespit etmenin yollarını arıyoruz

TikTok’un sahibi olduğu ByteDance zaten oyun geliştiriyor

Bildiğiniz üzere TikTok, Çin merkezli yazılım şirketi ByteDance’e ait bir platform şirket oyun stüdyosu Moonton’ı satın almıştı. İlerleyen zamanlarda özelliğin daha fazla kullanıcıya sunulması ve platformdaki oyunların sayısının kalitesiyle birlikte artmasını bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler