Cuma, Mart 29, 2024

TikTok, Yazıları Resme Dönüştüren Yeni Efektini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemde teknoloji dünyasında yeni bir moda var. Yapay zeka ile metinler üzerinden görseller oluşturma modası. Başta Dall-E olmak üzere, bu alanda sürekli yeni girişimler de karşımıza çıkar oldu. Şimdi de TikTok, yazıları resme dönüştüren yeni efektini duyurdu.

Mantık çok farklı değil. Yine yapay zekanın gücünü kullanarak metinlerin resimlere dönüştürülmesi durumu söz konusu olacak. Peki, bu yeni efekt nasıl çalışacak?

TikTok AI GreenScreen Efekti Şimdiden Akıma Dönüştü

Sosyal medya devi tarafından duyurulan yeni efekt, AI GreenScreen yani yapay zeka yeşil ekran adıyla geçiyor.

Bahsettiğimiz gibi mantık yine hemen hemen aynı. Kullanıcılar uygulamanın kendi kamera arayüzünde söz konusu efekti seçebiliyor. Sonrasında yazdıkları, yapay zeka tarafından görüntülere dönüştürülüyor ve resimlere arka plan olarak ekleniyor.

Açıkçası Dall-E kadar başarılı mı derseniz değil. Çok iyi görseller mi sunuyor derseniz o da yok.

TikTok AI greenscreen

Ayrıca yapay zekada sınırlamalar da var. Şiddet içerikli ve +18 metinler için görsele dönüştürme yapılmıyor. Daha doğrusu belirtilen şekilde dönüştürme yapılmıyor.

Standart olarak bir şeyler yazdığınız zaman da çok iyi sonuçlar alamıyorsunuz. Tekrar belirteyim ki Dall-E’nin yanından bile geçemeyecek seviyede.

TikTok AI greenscreen

Peki TikTok neden böyle bir şey yaptı? Cevap çok basit. Kullanıcılara eğlenecekleri, zaman geçirecekleri yeni bir şey vermek için. Zira rakip Instagram gibi uygulamaların da son zamanda atakları var.

TikTok, kullanıcılara biraz daha farklılık sunmak istemiş gibi gözüküyor. İlerde yapay zeka daha da geliştirilir mi bunu bilmiyoruz ama şu an dediğimiz gibi sonuçlar çok tatmin edici değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler