Cuma, Mart 29, 2024

TikTok’a ‘Çocuk Verilerini Çalmak’ Suçundan Dava!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her şey COPPA ile geliyor

TikTok’un ana şirketi ByteDance, çocuk gizliliği yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla ve daha önce Musical.ly adı verilen video uygulamasını, uygulama aracılığı ile genç kullanıcıların verilerini topladıkları iddiasıyla dava ediliyor.

ByteDance, 2017 yılında Musical.ly’yi satın aldı ve daha sonra çok popüler olan sosyal video uygulamasını TikTok olarak yeniden adlandırdı. 3 Aralık şikayetine göre, ByteDance, 13 yaşın altındaki Musical.ly kullanıcılarından, ebeveynlerinin “en az 2014’ten beri” açık rızası olmadan veri topladı ve verileri üçüncü taraf reklamverenlere sattı.

Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası veya COPPA, sosyal medya şirketlerinin açıkça ebeveyn izni olmadan çocukların verilerini toplamasını yasaklamaktadır. Bu rızayı alamamak yasaları ihlal ediyor ve şirketi Federal Ticaret Komisyonu gibi düzenleyicilerden gelen birisinin olası bir dava yaratmasına yol açar.

TikTok: “Şikayette iddia edilen şeylerin çoğuna katılmıyoruz”

Bir TikTok sözcüsü, verdiği demeçte “TikTok, bir süre önce şikayetteki iddialardan haberdar edildi ve şikayette belirtilenlerin çoğuna katılmamıza rağmen, sorunların çözümüne ulaşmak için katılan taraflarla birlikte çalışıyoruz” dedi.

Çin şirketine ve suç işleyenlerin Amerikan kullanıcı verilerini Çin hükümetine ve Pekin’i eleştiren sansür içeriğini beslemekten korktuğu uygulamalarına karşı yapılan suçlamaların en sonuncusu . ByteDance, COPPA’yı ihlal etmek için yasal bir sorunla karşı karşıya kaldı. Bu yılın başlarında, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) , Musical.ly’den yapılan COPPA ihlalleri üzerine 5.7 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı. YouTube ayrıca, Eylül ayında benzer iddialar üzerine Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ile anlaşmaya varılarak 170 milyon dolar para cezasına çarptırıldı .

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler