Perşembe, Mart 28, 2024

TikTok’un Yaratıcısı ByteDance Akıllı Telefon Piyasasına Giriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanların en popüler sosyal video paylaşım platformu TikTok’un geliştirici şirketi olan Çinli teknoloji devi ByteDance, bu hafta ilk akıllı telefonunu tanıttı.  ‘Smartisan Jianguo Pro 3’ ismini verdikleri bu cihazın kilit ekranında çoğu kişi tarafından oldukça sevilen uygulama TikTok’a gidebileceğiniz bir kısayol bulunuyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında TikTok’un sahibi ByteDance, Çinli bir telefon şirketi olan Smartisan’dan çok sayıda teknoloji ile ilgili patentler satın aldı. Daha sonra Temmuz ayında, bu cihaz üreticisi tarafından üretilen ‘bir Bytedance-telefon’ söylentileri ortaya çıkmaya başladı.

Telefon sonunda piyasada ve cihazın adı Smartisan Juanguo Pro 3 (‘jianguo’, Mandarin’de ‘somun’ anlamına geliyor) olarak belirlendi.

image

Telefon sadece Çin piyasasında ve özellikleri amiral gemisi sınıfında

  • Ekran: 6.39-inç full HD + AMOLED ekran
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 855+
  • RAM: 8 / 12GB
  • Arka kamera: 48-megapixel birincil sensör + 13-megapixel geniş açı + 8-megapixel telefoto +
  • 5-megapixel makro lens
  • Ön kamera: 20 megapiksel
  • Pil: 4,000 mAh

Cihazın kilit ekranından doğruca yukarı kaydırarak TikTok uygulamasının Çince versiyonu DouYin uygulamasına gidiliyor. Uygulamanın Hindistan’daki popüleritesi göz önüne alındığında, ülkedeki birçok insanın bu tür bir entegrasyona bayılmayacağı şüphesiz.

Peki cihazın fiyatı ne kadar?

Smartisan Juanguo Pro 3 modeli RMB 2,899 yani 412 dolar ile satışa çıkıyor. Şu anda, şirketin telefonu başka ülkelerde satışa sunmayı planlayıp planlamadığını bilmiyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler