Salı, Nisan 16, 2024

Tumblr, App Store’da Kayboldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ortaya çıktığı dönem kadar popüler olmasa da hali hazırda mevcut sadık kullanıcı bulunan popüler blog uygulaması Tumblr, App Store’da kayboldu.

Sosyal medya uygulamaları arasında kendine has özellikleri ve arayüzü ile uzun zamandır kişisel blog hizmeti sunan popüler uygulama Tumblr, esrarengiz bir şekilde iOS platformu uygulama mağazası App Store üzerinde kayboldu. Gerek arama sonuçları gerekse linkler üzerinden ulaşılmaya çalışılan uygulama, mağaza üzerinde bulunamıyor.

Tumblr tarafından gelen açıklamaya göre ise iOS uygulaması ile ilgili bir sorun çözülmeye çalışılıyor. Ancak uygulamanın Tumblr tarafından mı yoksa Apple tarafından mı kaldırıldığı bilinmiyor. 

tumblr app store kayboldu 1

Bu hafta başında uygulamayı kullanan kullanıcılar, güvenli mod kapalı iken uygulama içerisinde arama yapma ile ilgili sorunlar yaşadıklarını belirtmişti. Sorunu çözmek adına uygulamayı silip yeniden yüklemek isteyen kullanıcılar ise ne yazık ki mağazada uygulamaya ulaşamadıkları için herhangi bir yükleme yapamadı.

Tumblr, her ne kadar sosyal bir platform olarak yoluna devam eden bir uygulama olsa da, içerisinde birçok müstehcen ve yetişkin içeriği barındıran bloglara sahip. Özellikle daha önce içerdiği pornografik veriler nedeni ile Apple tarafından mağazadan kaldırılan uygulamaları düşünürsek, Tumblr uygulamasının da aynı şekilde kaldırılmış olabileceği ihtimali artıyor. Apple, mağazadaki bu tür uygulamalar için uygulama içerisinde bir filtre olmasını istiyor. Her ne kadar Tumblr içerisinde bir güvenli mod olsa da, Apple tarafından yeterli görülmemiş olabilir.

Her ne kadar net bir şey söylemek de mümkün olmasa da uygulama, birkaç gün içerisinde yeniden kullanılabilir olacaktır.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler