Cuma, Mart 29, 2024

Türk Yapımı Dahi Asistan’ın Yeni Sürümü Yayınlandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Piyasada halihazırda bulunan sanal asistan seçeneklerine bir yenisi daha eklendi. Türk yapımcılar tarafından geliştirilen kişisel sanal asistan uygulaması Dahi Asistan yazılımının en güncel versiyonu, Google yönetimindeki Play Store mağazasında yayınlandı. Dahi Asistan uygulamasının bazı eksikleri bulunsa da, sahip olduğu potansiyel sayesinde kısa sürede Apple yapımı Siri ve Google yapımı Google Assistant uygulamalarına rakip olabilir.

Yeni Sürüm İle Daha Kullanışlı…

Sanal asistan uygulaması denince aklımıza ilk olarak Siri, sonrasında da Google Assistant geliyor. Her iki uygulama da işini başarılı bir şekilde yerine getirebiliyor.

Apple tarafından geliştirilen Siri de, Google tarafından geliştirilen Google Assistant da; kullanıcıların ihtiyaç duyduğu bilgilere kısa bir süre içerisinde erişmelerini sağlamak için tasarlandılar. Aslına bakarsanız hemen hemen tüm sanal asistanların görevi bu.

İşte; piyasada ipleri elinde tutan bu iki sanal asistan yazılımına yeni bir rakip doğuyor. Adı da: Dahi Asistan!

Türkiyenin başarılı yapay zeka şirketlerinden birisi olan YapayTech‘in geliştirdiği Dahi Asistan, diğer asistan yazılımları gibi kullanıcıların zamandan tasarruf etmesine olanak sağlıyor.

Dahi Asistan yazılımı; diğer sanal asistan yazılımlarında olduğu gibi, kullanıcıların konuşmalarını dinleyip yöneltilen sorulara ve bulunulan isteklere cevap veriyor.

Maç sonuçları, hava durumu, anlık döviz kurları gibi değişken verilere ulaşmada kolaylık sağlayan Dahi Asistan; bir sanal asistandan beklenen çoğu işlevi yerine getirebiliyor.

Bilgi altyapısının yetmediği durumlarda ise, istenen bilgiyi internet ortamında arayarak kullanıcılara sunan Türk yapımı yazılım, hâlâ geliştirilebilecek noktalarının olduğu imajını yansıtıyor.

Sohbet konusunda pek bir şey sunmayan yapım, bu açıdan Siri yazılımının gerisinde kalıyor. Fakat tabii ki zamanla bu eksik de güzel bir şekilde kapatılabilir.

Kendi içerisinde bir Bot marketi bulunduran yazılım, sadece seçtiğiniz Bot ile iletişim kurma imkânı da sağlıyor. Farklı kategorilerde hizmet veren bu Bot’ları; oyun Bot’u, kredi hesaplama Bot’u ve çeviri Bot’u diye sıralayabiliriz.

Yazılımı potansiyel sahibi yapan en büyük faktör, bize göre Türk yazılımcılar tarafında geliştilmesi.

Bir sanal asistanın Türkçe dil desteğine sahip olması, Türk kullanıcıları için önemli bir etken. Fakat her ülkede ihtiyaç duyulanlar veriler ve istekte bulunurken kullanılan söylem şekilleri birbirini tutmuyor.

Bu sebeple Dahi Asistan yazılımının, ülkemizde başarılı bir konuma gelme olasılığı çok yüksek.

Dahi asistan yazılımını cep telefonlarınıza indirmek isterseniz, bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler