Salı, Nisan 23, 2024

Turkcell’in Yeni Oyun Platformu GameCell Nedir ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gamecell adı verilen Turkcell‘in yeni oyun platformu bugün hatta az önce resmi olarak duyuruldu. İlk bakışta bir Steam veya bir Origin platformlarını hatırlatan Gamecell, bundan böyle Türkiye’deki oyunculara ulaşmaya çalışacak. Peki Gamecell nedir, nasıl çalışıyor ?

Gamecell Nedir ?

İlk olarak Turkcell Genel Müdür Yardımcısı olan İsmail Bütün‘ün yaptığı açıklamalar ile duyurulan Gamecell, oyunculara tıpkı bir Steam platformu gibi hizmet sunacak. Ancak bunun dışında oyunlarda kullanılan PIN kodları, oyun incelemeleri, haberler ve uygulamalar da bulunuyor. Yani tüm platformları tek bir çatı altında birleştirmişler diyebiliriz. İsterseniz Gamecell‘e girip mobil oyunlarla ilgili içerikleri inceliyorsunuz, isterseniz pin satın alarak oyunlarda avantaj elde ediyorsunuz, isterseniz de PC, Xbox One veya PS4 oyunlarını buradan satın alabiliyorsunuz.

Beta olarak açılan site ilerleyen günlerde değişime uğrayacaktır. Ancak naçizane Turkcell yetkililerine ve webmaster çalışanlara buradan seslenmek istiyorum, sitenin alt yapısı tam oturtulmadığı için açılış hızı ve gezinme süreleri çok yavaş. Bunu değiştirmeleri veya optimizasyon yaparak hızlandırmalarını tavsiye ediyorum.

gamecell
Açılışa Özel Bir Ay Boyunca %25 İndirim

Turkcell‘in Gamecell‘i yeni açıldığı için ilk bir ay boyunca tüm oyunlarda %25 indirim sağlanacağı söylendi. Biraz oyunlara göz attığımda yeni çıkan pek çok oyunu gördüm. Sanırım her bir platform için çalışacak farklı kişiler bulunuyor. Ayrıca oyunları satın alırken isterseniz taksitte yapabiliyorsunuz.

Türkiye’de 30 milyon oyuncu bulunduğu için Turkcell‘den böyle bir atılım bekliyordum açıkçası. Gamecell platformu şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyelim. Şuanda ilk aşama için 2 binden fazla oyun satışa sunulmuş durumda. İlerleyen günlerde de oyunların eklenmesine devam edilecektir.

Adil Kullanım Kotası Gamecell’de Yok

Açıkçası Gamecell en can alıcı noktada, en can alıcı şekilde oyuncuları kalbinden vurdu diyebilirim. Şöyle ki; bir oyun satın aldınız mesela GTA 5. Bu oyunun dosya boyutu tam 65 GB civarında. CD ile almadığınız için mecburi olarak oyunu bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. İnternet kotanız ise anlaşmanıza bağlı olarak 30-40-50-60 GB arasında adil kullanım kotası ile sınırlanıyor. Yani 30 GB‘ı geçtiğiniz anda internet hızınız yarı yarıya düşürülüyor. Bu da oyuncuları çileden çıkartmaya yetiyor.

Ancak Gamecell‘de 20 TL ve üzeri oyun alan Superonline fiber kullanıcıları, istedikleri bir gün Turbo butonuna basarak Adil Kullanım Kotası (AKK) ve hız limitine takılmadan oyunu indirebilecekler. Bu durum her 20 TL ve üzeri oyun alındığında geçerli olacak.

turkcell-gamecell
“Türkiye’deki Oyuncular Deli Gibi Oyun Oynuyor”

Bundan 2-3 sene önce dünyanın önde gelen oyun yapımcıları Türkçe diye bir dil biliyor muydu ? Elbette bilmiyordu. Artık geldiğimiz noktada firmalar oyun çıkartırken Türkçe dil desteğini de ekleyerek global pazarda piyasaya sunuyor. Bu da oyuncuların deli gibi oyun oynamasından kaynaklanıyor. Şuanda Newzoo tarafından yayınlanan Global Oyun Pazarı 2016 raporunda dünyada oyun pazarının 100 milyar dolara ulaşacağı belirtildi. Fakat bu raporda öne çıkan detay mobil oyun pazarının kazandığı ivme oldu.

Bu rapora göre Türkiye’deki oyuncular 2 milyar TL’lik bir gelir oluşturuyor. Bugün 30 milyondan fazla oyuncu olduğu gibi, Türkiye’de oyun pazarı her sene daha da büyüyerek devam ediyor. Şuanda ulaşılan rakam tam 2 milyar 755 milyon doları buldu. Mobil oyun geliri ise 600 milyon TL’yi yakaladı. Türkiye bu performans ve başarılı yükselişi ile birlikte dünyadaki en büyük pazar konumunda 16.sırada yer alıyor. Ayrıca e-Spor kategorisi de aynı şekilde büyümeye devam ediyor.

gamecell-nedir
Gamecell ise 5 Kategoriden Oluşuyor

Hive: Bu platformda Gamecell e-Spor etkinlikleri ve turnuvalar hakkında bilgiler paylaşacak.

Buzz: Bu kategoride ise oyun sektörü ile alakalı haberler paylaşılacağı belirtiliyor. Ancak yazarların geliştirilmesi şart. Herkes konuşur, fakat herkes yazamaz.

ePin: Bu kategoride ise Free-to-Play oyunlar için PIN satışları yapılacak. İsterseniz aldığınız PIN’ler için Turkcell veya Superonline faturalarınıza yansıtma yapabiliyorsunuz.

Market: Oyun satın almak isteyenler ise bu kategoriden bilgisayar ve konsollar için pek çok oyun görebilecek.

APP: Adından da anlaşılacağı gibi yerli oyun geliştiricileri için bilgiler ve oyunlar bulunacak. Oyun geliştirmek isteyenler için de Gamecell bu kategoride kişilere yardım edecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Steam’ın yerine geçmek istiyorlarsa (ki bence geçemezler) arayüzü ve anlayışı değiştirmeleri lazım. Buraya yazıyorum bu proje en fazla 2 sene gidecek. Ondan sonra Turkcell projeyi kapatmak zorunda kalacak. Zira bir kere blog yönetir gibi site kurmuş adamlar neyin ne olduğu belli değil. Adı Gamecell ama her şey var mübarek..

  2. Sizi kullanarak dolandiricilik yapanlar var!!!!! Ben sahit oldum bir yakinimin facebook hesabini calip teknosa cekilisi diye gamecell den kod geliyor ve dolandiricilik yapiyor bu tars seylere dikkat edin!!!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler