Perşembe, Mart 28, 2024

Türkiye TESLA İle Ortalık İçin ABD’ye Gidiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şuanda dünyanın en iyi elektrikli otomobil üreticisi olarak gösterilen TESLA, başarılı çalışmalarına devam ederken, ülkemizde faaliyetlerine devam eden Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Tesla ile ortaklık için ABD’ye gidiyor. Peki bu görüşmenin arkasında neler var ?

TESLA Türkiye’ye Yatırım Yapmalı

TAYSAD Başkanı olan Alper Kanca ABD görüşmesi öncesinde Tesla’nın kapısını çalarak Amerikan otomobil üreticisinin Türkiye’de yatırım yaparak çalışmalara başlaması konusunda fikirlerini beyan edeceklerini söyledi. Ek olarak TAYSAD Genel Sekreteri olan Süheyl Baybalı’da önümüzdeki günlerde Silikon Vadisi’ne giderek Tesla‘nın şuan ki satın alma direktörü ile birebir görüşmelerde bulunacak.

Tesla‘yı Türkiye’de yatırım için ikna etme konusunda koz olarak Türk tedarik sanayisinin sicili hazırlanan raporlar ile gösterilecek. Şuanda 10 milyar dolarlık ihracatı ve köklü geçmişi ile Türk tedarik sanayisinin gücü Tesla‘yı ikna etmeye yetebilir.

Güzel gelişmeler bir bir gelmeye devam ederken, TAYSAD aynı zamanda diğer otomobil firmaları ile de görüşmelerine devam ediyor. Hatta önümüzdeki ay Toyota‘nın Avrupa merkezli satın alma heyeti Türkiye’ye gelerek bir ziyaret gerçekleştirecek.

tesla otomobil 002

Sürücüsüz Otomobiller Yükselişte

Şuanda sürücüsüz otomobiller giderek yükselişte olduğu gibi, aynı zamanda elektrikli olması da son kullanıcıya büyük avantajlar sağlıyor. İlerleyen zamanlarda da sürücüsüz kamyon ve sürücüsüz TIR’lar da görmeye başlayacağız. O yüzden Türkiye’de bu fırsatları değerlendirerek “Tesla nasıl çalışıyor ?” ve “Tesla’nın üretim süreci nasıl ?” gibi ince detayları öğrenerek geleceğe yatırım yapmak istiyor.

Bakalım ilerleyen günlerde TESLA ile yapacağımız görüşmelerden sonra detaylar gelmeye başlayacak. TESLA gibi bir dev otomobil üreticisinin Türkiye’de yatırım yapması bize de büyük artılar sağlar.

tesla fabrikasi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler