Çarşamba, Nisan 24, 2024

Twitter, Kasım Ayında Tüm Siyasi Reklamlara Yasak Getirecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Jack Dorsey 2020 kampanyasından çıkmak istiyor; Şirketin CEO’su Jack Dorsey’in Çarşamba günü paylaştığı bir dizi tweetlere göre, Twitter 22 Kasım itibari ile tüm siyasi reklamları dünya çapında engelleyecek.

Seçmen kaydını teşvik eden reklamlara diğer istisnalar dışında izin verilmesine rağmen, değişiklikler hem aday reklamları hem de yayın reklamlarını etkileyecek. Dorsey, tam bir politikanın 15 Kasım’da halka sunulacağını söyledi.

Dorsey konu hakkında demeç verdi:

“Bazıları bugünkü eylemlerimizin görevdekilerin lehine olabileceğini iddia edebilir. Ama birçok toplumsal hareketin herhangi bir siyasi reklam olmadan büyük boyuta ulaştığına tanık olduk.”

Şirketin vermiş olduğu bu karar, Facebook’un aynı konu üzerinde haftalarca tökezlemesinden sonra geldi. Bu ayın başlarında Joe Biden’ın 2020 başkanlık kampanyası Facebook, Twitter ve YouTube’a sahte yahut yanıltıcı siyasi reklamlar yayınlamaktan reddetmelerini isteyen elektronik postalar yazdı.

Biden’ın kampanyası, Şu an görevde bulunan Başkan Donald Trump’ın yeniden seçim kampanyasının koyduğu ve Biden ailesinin Ukrayna hükümeti ile olan ilişkisine asılsız iddialarda bulunan bir dizi reklamın hedefi olmuştu.

O dönemlerde elde edilen bir yanıt mektubunda Facebook, platforma yerleştirilen reklamlarda politikacıların iddialarının gerçek olmadığını belirtti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler