Çarşamba, Nisan 24, 2024

Twitter’a Ücretli Abonelik Sistemi Geliyor: Twitter Blue

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya devlerindenTwitter, platformu daha farklı bir hale getirmek için var gücüyle çalışıyor ve toplu yenilikler yapıyor. Bunlardan ilki Twitter Spaces adını verdiği Clubhouse benzeri bir özellikti, bir diğeri içerik üreticilerine ödeme yapabileceğiniz bahşiş kutusuydu, ardından Direkt Mesajlara sesli mesaj gönderebilme özelliği geldi ve en son olarak ise şirket, Twitter Blue adında ücretli bir Twitter deneyimi üzerinde çalışıyor.

Tersine mühendis Jane Manchun Wong tarafından ortaya çıkarılan ücretli kullanıcılar, sadece kendileri için ayrılmış özel özelliklere sahip olacaklar. Bunlardan biri, son zamanlarda satın alınan Tryscroll’un olası izniyle, dağınık olmayan bir haber okuma deneyimi olacak.

Diğeri, klasörlerle bir yer imi oluşturma deneyimidir.

Bu özellik tıpkı Instagram’daki gibi, karşınıza çıkan gönderileri daha düzenli bir şekilde kaydetmenize olanak tanıyan klasörleme/koleksiyonlamaya benziyor.

“Göndermeyi geri al”

Son olarak, Wong ayrıca Twitter’ın üzerinde çalıştığı bir diğer yeni özelliğin ise Göndermeyi Geri Al olduğunu da ortaya çıkardı. Böylelikle bir tweetin paylaştıktan sonra pişman olursanız anında geri çekebileceksiniz (first time?)

Mühendis Wong, Twitter’ın farklı ücretli katmanlara sahip olacağını ve en ucuzunun 2,99 dolardan başlayacağını belirtti. Twitter’ın yeni özellikleri ne zaman başlatacağı henüz bilinmiyor, ancak alımın bu kadar büyük olması pek olası görünmüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler