Cuma, Nisan 26, 2024

Ünlüler isyanda! Instagram beğeni kaldırma muhabbeti geri çekilmezse ünlüler gidecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram geçtiğimiz hafta gönderilerden beğeni kaldırma işlemini yapacağını ve başta Amerika olmak üzere pek çok ülkede yürürlüğe gireceğini belirtmişti. Fakat şimdi görüyoruz ki, Instagram beğeni kaldırma işlemi geri tepmiş gibi. Milyonlarca takipçisi bulunan şarkıcılar, YouTuber’lar ve ünlüler Instagram’ı bırakacağını açıklıyor.

Nicki Minaj fitili ateşledi

Instagram’da 108 milyon takipçisi bulunan Amerikalı rap star Nicki Minaj, Instagram beğeni sayısını kaldırdığı için uygulamayı kullanmayacağını ve kendi gibi pek çok sanatçının da aynı şekilde düşündüğünü yazdı. Bundan sonraki süreçlerde ise farklı bir platforma yönelebileceğinin sinyallerini verdi.

“Bu haftadan sonra Instagram’da paylaşım yapmayacağım, çünkü beğenileri kaldırıyorlar. Hmmmm şimdi ne yapmalıyım? Yeni hayatımda sahip olacağım her zaman düşünürüm.”

nicki minaj instagram yaniti

Hatta yukarıdaki yorumlardan gördüğünüz üzere Nicki’yi Tiktok, Snapchat veya benzeri platformlarda kendisini gösterebileceği konusunda troll mesajlar da geldi. Snapchat’e geçerse oralar iyice karışır 🙂

Milyonlarca takipçisi olan ünlüler de isyanda

Bir diğer fitili ateşleyen ünlü ise iamcardib. O da Instagram üzerinden tepkisini koyarak yüzünü bile göstermeden beğenilerin kaldırılması olayına derin bir şekilde içerlemiş. Sadece bununla mı kalmış? Tabii ki hayır. Videoda diğer ünlülerin de tepki vermesi gerektiğini belirterek, yorumlarda onlarda ünlünün destek verdiğini görebiliyoruz.

Sonuçta ünlüler beğeni sayısı ile birlikte kendilerini daha çok gösterebiliyorlar. Bu durum kalktı, yiğitlik bozuldu gibi bir durum oluştu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Iamcardib (@iamcardib)’in paylaştığı bir gönderi ()

iam cardib instagram yanit 002

iam cardib instagram yanit

iam cardib instagram yanit 004

Sizce Instagram beğeni sayısı gizlenmesi büyük zarar veriyor mu?

Elbet siz de Instagram kullanıyorsunuzdur. Şahsen ben kendi fikrimi belirtecek olursam Instagram beğeni sayısını kaldırarak kendi ayağına sıkmış durumda. Hani tabir-i caizse bir laf vardır ya; her platform bir gün biter, yerine başkası gelir diye. İşte rahat batıyor sanki biraz bana öyle geliyor.

Zira Instagram bu kadar tepkiye ve göz göre göre kullanıcılarını kaybetmeye göz yumacağını sanmıyoruz. Gelen yorumlar da bu şekilde. Instagram geçtiğimiz hafta da Türkiye’de de beğeni sayılarını gizleyerek büyük tepkiler çekmişti.

Instagram anında açıklama yaptı

Instagram biliyorsunuz ki Facebook çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Beğeni sayılarını kaldırmalarındaki amacı anlatan ekip, kullanıcıların nasıl tepkiler vereceğini görmek istediklerini söylüyor. Ayrıca beğeni sayısının kaldırılmasının bir “test” süreci olduğunu söylerken, testlerden geçemez ise tekrar geri geleceğini vurguluyor.

Söz konusu yapılan resmi açıklama şu şekilde;

“Bu yeniliği şuanda test ediyoruz. Çünkü takipçilerinizin paylaşmış olduğunuz fotoğraf ve videolara daha fazla odaklanmalarını istiyoruz. Test süreci tamamlandığında bu yenilikler baz alınacak.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Instagram beğeni kaldırma işlemi yerinde mi yoksa eski haline mi gelmeli?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler