Perşembe, Nisan 25, 2024

Uzayda Kolonileşme Birkaç Yıl İçinde Gerçek Olabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

NASA araştırmacısı Alan Stern, Ay madenciliğinin muazzam bir fırsat olduğunu ve Dünya’daki madenleri bırakarak güneş sistemimize yönelmemiz gerektiğini belirtti. Uzay turizmin ve uzayda kolonileşmenin de 10 yıl içinde gerçek olması bekleniyor.

Filmlerde izlediğimiz uzayda yolculuk, uzayda hayat kurma gibi temalı filmler artık gerçek olmaya hazırlanıyor. NASA araştırmacısı Stern, ay madenciliğini, yeryüzü dışı enerji üretiminin ve uzay turizmin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Stern, “Platinum, Ay’da bizi bekliyor. Dünya’daki madenciliği bırakarak, güneş sisteminin bize sunduğu muazzam kaynaklardan yararlanmalıyız. Bu muazzam bir fırsat.” dedi.

Uzayda madencilik, uzay alanında ilk ticari uygulamalarından biri olabilir. Stern, “Önümüzdeki yıldan itibaren Blue Origin ve Virgin Galactic gibi şirketler alt yörüngesel uçuşlara başlayacak. 2020’lerin başında en az günde bir kez uzay turizmini görmeyi umuyorum.” dedi.

Stern, yeni girişimlerle uzay yolculuğu maliyetlerini azaltarak, uzay endüstrisi için fırlatma rampalarının katlanarak artması gerektiğini söylüyor. “Haftada ya günde bir değil, bir saatte bir fırlatmam istiyorum. Dünyanın dört bir yanındaki seyahat sürelerini 45 dakikaya düşürmeliyiz.” dedi.

NASA araştırmacısı Stern, Virgin Galactic, Blue Origin ve SpaceX gibi dünyanın en büyük uzay firmalarına yeni rakipler çıkabileceğini söyledi. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler