Cuma, Nisan 19, 2024

Verizon ve Microsoft, IoT Teknolojiler için Ortaklık Kurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Verizon ve Microsoft dün, IoT çözümleri için pazara sunma süresini önemli ölçüde hızlandıracak yeni bir ortaklık duyurdu. Bu ortaklık, IoT değer zincirindeki bağlı cihazlar, ağ / yetenek, bulut barındırma ve yapay zeka gibi tüm kritik bileşenleri sağlayacak. Bu ortaklığın bir parçası olarak, Verizon’un 5G / LTE Ağı, ThingSpace IoT platformu ve Kritik Varlık Sensörü (CAS) cihazları, IoT Builder‘ların hızlı ve verimli bir şekilde yeni IoT uygulamaları oluşturmasını sağlamak için Microsoft Azure ile entegre edildi.

Verizon

IoT (Nesnelerin İnterneti) Nedir

IoT (Internet of Things), Türkçe karşılığı ile Nesnelerin İnterneti, fiziksel olarak kullandığımız teknolojilerin/nesnelerin/aygıtların birbirleri ile ya da daha büyük sistemler ile bağlantılı olduğu iletişim ağına verilen isimdir. Buna evinizde kullandığınız akıllı ampülün eve geldiğiniz zaman otomatik olarak telefonunuza bağlanarak ışığı yakmasına örnek verebiliriz.

Microsoft neler yapacak, Verizon neler yapacak?

Bu ortaklığın tasarısında her iki şirketinde üzerine düşen bir takım sorumluluklar var, Verizon kendi üstüne düşeni yapacak ve yine aynı şekilde Microsoft kendi üzerine düşeni yapacak ama bunları yaparlarken birbirleri ile iletişimde olacaklar. Aslında her iki şirket kendi alanında usta oldukları konularla IoT çözümler sunacak.

Verizon tarafında yapılacaklar

  • IoT cihazları ve ThingSpace Platformu: Varlık İzleme çoklu sensör cihazı, ThingSpace IoT Platformu üzerinden yönetilen 9 veri biçimini yakalayacak ve analiz edecek.
  • Ağ bağlantısı: Verizon’un endüstri lideri LTE ağı, güvenli ve güvenilir LTE-M ve NB-IoT bağlantısı sunacak.

Microsoft tarafında yapılacaklar

  • Bulut barındırma: Şirket, Azure hizmeti ile IoT Central için kod parçacıklı çözümler sunacak.
  • Yapay zeka ile aşılanmış uygulama şablonu: Çeşitli kullanım durumları için uygulama düzeyinde, bulut tabanlı analitik ve önceden oluşturulmuş şablonlar sunacak.

Microsoft ekibinden, IoT Business Acceleration Yöneticisi Tony Shakib, ortaklık hakkında şu sözleri dile getirdi:

“Microsoft, Azure IoT Central, IoT Tak ve Kullan ve diğer Azure çözümlerini sunarak IoT’yi basitleştirme görevini üstlendi. Verizon ile entegrasyon, Verizon’un ağından ve ThingSpace platformundan yararlanarak daha kolay ve hücresel IoT çözümleri oluşturmayı kolaylaştırıyor.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler