Perşembe, Nisan 25, 2024

Twitter’a Yapılan Saldırıya İlişkin USOM’dan Açıklama Geldi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

BTK’ya bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Ulusal Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Twitter’a yapılan siber saldırı hakkında önemli bilgiler aktardı. Yapılan açıklamada;


Twitter’da yaşanan güvenlik ihlali nedeniyle takipçi sayısı fazla olan bazı Twitter hesapları üzerinden, bitcoin çalma amaçlı oltalama saldırıları yapılmaktadır. Saldırganların “cryp***health[.]com ve crypt***rhealth[.]com” gibi adresleri de saldırılarda kullandığı tespit edilmiş olup, USOM tarafından ilk andan itibaren tespit edilen bu zararlı bağlantılar altyapı seviyesinde engellenmiştir.

2020 Subat usom 1

Etki

Saldırganlar ele geçirdikleri hesaplar üzerinden attıkları tweetler ile Bitcoin ve diğer kripto para dolandırıcılığı yaparak kazanç sağlamaktalardır.

Çözüm

Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), Twitter hesabınızdaki herhangi bir şüpheli aktiviteye karşı dikkat edilmesini ve Twitter hesabına erişim yetkisi bulunan 3. parti uygulamaların kısıtlanmasını ve mümkün olduğunca kullanılmamasını önermektedir.

5e3e78c75542831728000827

Yapılan phishing (oltalama) saldırısı sonucu, kullanıcıların büyük miktarda sanal parası, saldırıyı yapan kişiler tarafından çalındı. USOM’un olayın başlangıcının ardından, ilk anda gerçekleştirdiği müdahale ise büyük bir başarı örneği diyebiliriz.

Konu hakkındaki açıklamanın bulunduğu sayfaya buradan ulaşabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler