Salı, Nisan 23, 2024

Vivo Hakkında Kara Para Aklama İddiası: Polis Ekipleri Baskınlara Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden Vivo’nun Hindistan’daki 40’tan fazla ofisine Hindistan Kolluk Kuvvetleri tarafından operasyonlar düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonların başlıca nedenleri kara para aklama şüphesinden kaynaklanıyor.

Tüm ülkelerde yükselişini hızlı bir biçimde sürdüren Çin merkezli teknoloji üreticilerinden bir tanesi olan Vivo, bugün oldukça büyük bir olayla sarsılmış oldu. Şirketin Hindistan’da yer alan 40’tan fazla ofisi, ülkenin kara para aklama ile mücadele güçleri tarafından yürütülen bir operasyonla basıldı.

Vivo zaten uzun süredir Hindistan’da izleme altındaydı

hindistan icra müdürlüğü
Vivo Hakkında Kara Para Aklama İddiası: Polis Ekipleri Baskınlara Başladı! 3

Hindistan ile Çin arasındaki gerilimin hali hazırda artmakta olduğu bu günlerde Çin merkezli şirkete yönelik yapılan kara para aklama suçlamalarıyla ilgili bir operasyon düzenlendi çünkü şirket hali hazırda Hindistan’da bir süredir izleniyordu.

Hindistan’ın İcra Müdürlüğü (Enforcement Directorate) güçleri, Çin merkezli şirketin mülkiyet ve finansal raporlamada usulsüzlük yapıp yapmadığına karar vermek için aylardır şirketi inceleme altında tutuyordu.

Vivo tarafından resmi açıklama geldi:

vivo baskin
Vivo Hakkında Kara Para Aklama İddiası: Polis Ekipleri Baskınlara Başladı! 4

Çin merkezli şirket polis operasyonlarının medya tarafına yansıması ile birlikte bir takım demeçler verdi. TechCrunch ekibine konuşan Vivo Hindistan yönetimi, şirketin gerekli tüm bilgileri sağlamak için devlet ile işbirliği içerisinde belirterek şu sözleri dile getirdi:

Sorumlu bir şirket olarak, Hindistan’daki yasalara tam olarak uymayı taahhüt ediyoruz.

Vivo Hindistan
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler