Perşembe, Nisan 25, 2024

Volkswagen, 2035’ten Sonra Avrupa’da İçten Yanmalı Araba Satmayı Bırakacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir yönetim kurulu üyesi, Avrupa’dan sonra Amerika Birleşik Devletleri ve Çin bölgelerinde de satışın durdurulacağını belirtti.

Volkswagen’in Yönetim Kurulu üyelerinden birisi Alman gazetesi Muenchner Merkur’a (Reuters aracılığıyla) verdiği demeçte, Volkswagen’in 2035 yılına kadar Avrupa’da içten yanmalı motor satışını durdurmayı planladığını söyledi.

Volkswagen’in satıştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Klaus Zellmer gazeteye, şirketin yeni planları hakkında şunları dile getirdi:

“2033 ve 2035 yılları arasında Avrupa’da içten yanmalı motorlu araba üretimden çıkacağız. Ancak ABD ve Çin’de yanmalı motor satışını durdurmanın daha uzun sürecek ve Güney Amerika ve Afrika’da çok daha uzun bir süre sonra bunu gerçekleştireceğiz”

Zellmer, şirketin tüm filosunun en geç 2050 yılına kadar karbon nötr olacağını söyledi. Elektrikli araçların 2030 yılına kadar şirketin Avrupa’daki toplam satışlarının yüzde 70’ini oluşturmasını istiyor.

volkswagen wallpapers 32645 7514625
Volkswagen, 2035'ten Sonra Avrupa'da İçten Yanmalı Araba Satmayı Bırakacak 2

Volkswagen’in karbon nötr hedefleri birçok rakibine yakın; Ford, bu yılın başlarında, 2030 yılına kadar Avrupa’da yalnızca elektrikli araç satacağını ve Almanya’nın Köln kentindeki fabrikasını bir EV üretim hattına dönüştürmek için 1 milyar dolar harcamayı planladığını söylemişti ve Nisan ayında Honda, 2040 yılına kadar gazla çalışan arabaları aşamalı olarak kaldırmayı planladığını söyledi.

Norveç’in 2025’i, Fransa’nın 2040’ı ve İngiltere’nin 2030’u planladığı birçok Avrupa ülkesinin geleneksel gazla çalışan araçları yasaklamak için kendi hedefleri var. Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaleti ise, 2035 yılına kadar gazla çalışan araçların satışını yasaklamayı planlıyor. Kaliforniya’nın modelini benimseyen diğer birkaç eyalette mevcut.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler