Salı, Mayıs 7, 2024

Volkswagen Arteon için Yolun Sonu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son birkaç yılda Volkswagen, önemli araçları için radikal kararlar almaya başladı. İlk olarak bir döneme damga vuran ve ülkemizde de çok satılan Passat için radikal bir karar alındı ve Passat üretimine son verildi. Bir dönemin bitmesine neden olan hamlenin hemen arkasından bu kez Volkswagen Arteon için yolun sonu geldi.

Yeni gelen bilgilere göre aracın üretimi sessiz sedasız bir şekilde son buldu. İddialı sedan için sonrasında marka için de yeni bir döneme geçiş yapılmış oldu.

Volkswagen Arteon Üretimi Durdu

Aslında bakarsanız bilgiler yeni ortaya çıkmış olsa da Volkswagen, Arteon modelinin fişini çoktan çekmiş. Sedan model için aracın üretimi 2023 yılının sonunda tamamlanmış ve üretime son verilmiş.

Volkswagen Arteon

Bundan sonraki süreçte sedan modelinin üretimi olmayacak ama stoklarda yer alan araçların satışı devam edecek. Bir diğer yandan serinin Station Wagon modelinin satışlarının ise devam ettiğini göreceğiz.

Bu modelde de 2026 yılına kadar satışlar devam edecek. Sonrasındaki süreçte Station Wagon versiyonu için de ayrılık vakti gelecek.

Kararın Nedeni Belli

Volkswagen Arteon için üretimin durmasının önemli bir nedeni var. Markanın satış rakamlarından çok da memnun olmadığı bilgisini verelim. Aslında araç sevilen ve karakteri olan bir model ama iş satış rakamlarına geldiği zaman beklentilerin altında kalınmış.

Bundan sonraki süreçte aracın yerini alacak olan yeni araçların hangileri olacağı da merak konusu. Passat için de benzer bir durum ortaya çıkmıştı. Popüler aracın yerini elektrikli olan ID.7 almıştı. Yine aynı durumun geçerli olduğunu görebiliriz. Elektrikli bir model gelebilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler