Cuma, Nisan 19, 2024

Volkswagen, Obi-Wan Kenobi’den İlham Alan ID.Buzz Otomobilini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Volkswagen, 27 Mayıs’ta Disney+’ta yayına giren Obi-Wan Kenobi dizisinden ilham alan arabası ID.Buzz’ı tanıttı. Dün gece şirketin düzenlediği bir etkinlikte Ewan McGregor tarafından tanıtılan özel sürüm kargo arabası büyük ilgi gördü.

Volkswagen ilk kez Lucasfilm tasarımcıları ile bir araya geldi ve ortaya halk tarafından büyük ilgi gören güzel bir araç ortaya çıktı. Piyasaya sürülen iki farklı araba; Star Wars evrenindeki Dark ve Light Side arasındaki bitmek bilmeyen mücadelenin iki tarafını tasvir ediyor.

volkswagen id.buzz light side photo 1
Volkswagen, Obi-Wan Kenobi'den İlham Alan ID.Buzz Otomobilini Tanıttı! 5

Ayrıca otomobilde kullanılan detaylara gelecek olursak; her iki arabanın üzerindeki tüm yazılar Star Wars’ta kullanılan “Aurebesh” isimli font ile yazıldı.

Volkswagen ID.Buzz Light Side Edition

Light Side Edition, karakterin giydiği tuniği betimleyen renklerle Obi-Wan Kenobi’den ilham alıyor. Araçta Obi-Wan tarafından kullanılan Işın Kılıcının rengine benzeyen mavi bir çizgi varken arabada kullanılan camlar dahi mavi renkte.

volkswagen id.buzz light side photo 2
Volkswagen, Obi-Wan Kenobi'den İlham Alan ID.Buzz Otomobilini Tanıttı! 6

Arabanın 21 inçlik jantlarının yan camlarında ve orta kapaklarında Rebel Alliance logoları kullanarak arabadaki tasarım bütünlüğü adeta sağlanmış durumda. Ayrıca doğru koşullarda kullanıldığı zaman tasarım bütünlüğe ayrı bir boyut katan mavi renkli alt gövde aydınlatması olduğunun da altını çizelim.

Volkswagen ID.Buzz Dark Side Edition

volkswagen id.buzz dark side photo 1
Volkswagen, Obi-Wan Kenobi'den İlham Alan ID.Buzz Otomobilini Tanıttı! 7

Dark Side Edition modeline gelecek olursak daha çok Siyah ve Kırmızı renk ağırlığında ve minibüsün üst kısmı mat siyah renkle kaplanmış durumda. Tüm ışıklar ve pencelere Darth Vader karakterinin Işın Kılıcını andıran kırmızı renge sahipken tıpkı Light Side modelinde olduğu gibi kırmızı renkli bir alt gövde aydınlatmasına sahip.

volkswagen id.buzz dark side photo 2
Volkswagen, Obi-Wan Kenobi'den İlham Alan ID.Buzz Otomobilini Tanıttı! 8

21 inç boyutundaki jantlarda ise Light Side Edition’da olduğu gibi Kırmızı ve Siyah renklerin hakimiyetinde Empire logosu yer alıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler