Pazartesi, Mayıs 6, 2024

WhatsApp Anket Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp uygulamasının güncel sürümünü, uygulamanın çıkış yaptığı ilk günle karşılaştırdığınız zaman, arada çok büyük bir fark göreceksiniz. Uygulama sürekli güncellemeler aldı ve gelinen noktada çok daha işlevsel bir anlık mesajlaşma uygulamasına dönüştü. Bir yandan da güncellemeler devam ediyor. Haliyle yeni özellikler de sunulmaya devam ediyor. En son WhatsApp anket özelliği için haber geldi.

Yaklaşık 1 senedir belli bir kullanıcı kitlesiyle denemeleri yapılan anket özelliği, sonunda tüm kullanıcılar için de yayınlandı. Tabii ki anket özelliğiyle yeni tanışan kullanıcılar da oldu. Merak edenler için hem anket özelliğinin nasıl kullanıldığına hem de tam olarak ne olduğuna bakalım.

WhatsApp Anket Özelliği Nedir?

WhatsApp anket özelliği; kullanıcıların hem gruplarda hem de tekil sohbetlerde anket açmasına ve diğer kullanıcıların anketi oylamasına olanak veren bir anket sistemidir.

Tanım olarak bakacak olursanız bu kadar basit. Diğer birçok sosyal medya uygulamasında olduğu gibi, bir konu ya da bir soru hakkında anket açıyorsunuz ve anketinizi oylamaya sunuyorsunuz.

Belki kişisel sohbetlerde anket özelliği çok kullanılmayabilir. Fakat gruplar için düşünecek olursak, aranan bir özellikti diyebilirim.

İş grubunuza, aile grubunuza, arkadaş grubunuza vs. gruplarda anketler açarak bir nevi diğer kullanıcılara danışabilirsiniz.

WhatsApp Anket Açma Nasıl Yapılır?

Kabul ediyorum anket özelliğini kullanmak çok zor değil. Fakat yine de biz görselli bir şekilde anlatımımızı yapalım. Sonra da merak edilebilecek sorulara geçeceğim.

  • Anket açmak istediğiniz sohbete giriş yapın.

WhatsApp anket

  • Mesaj bölümünde yer alan “Ataç” simgesine tıklayın.
  • “Anket” seçeneğini göreceksiniz. Bu kısma tıklayın.
  • Şimdi karşınıza anket ekranı gelecek. İstediğiniz herhangi bir soruyu yazıyorsunuz.

WhatsApp anket

  • Seçenekler” bölümünün hemen altında “+Ekle” ifadesini göreceksiniz. Bu kısımlara ankette oylanacak olan seçenekleri yazmanız lazım.
  • Anketinizi hazırladıktan sonra gönder butonunu kullanarak anketinizi paylaşabilirsiniz.

WhatsApp anket

  • Gönderdiğiniz anket yukarıda yer alan görseldeki gibi gözükecek.
  • Kendiniz dahil olmak üzere, kullanıcılar eklediğiniz seçenekler üzerinde oy kullanabiliyor.
  • Mini anket ekranında kaç kişinin hangi seçeneğe oy verdiğini görebiliyorsunuz.
  • “Oyları Görüntüle” dediğiniz zaman ise anket detayları açılıyor.

WhatsApp anket

  • Yukarıdaki görselde görebileceğiniz gibi bu kısımda, anket hakkında detaylı bilgiler alınabiliyor. Kim nereye oy vermiş görebiliyorsunuz.

WhatsApp Anket açma işlemi bu kadar basit bir işlem. Bahsettiğim gibi hem gruplarda hem de kişisel sohbetlerde özelliği kullanabiliyorsunuz. Gelin şimdi de merak edebileceğiniz sorulara cevap vermeye çalışalım.

Kaçırmayın: Instagram, Gönderi Zamanlama Sistemini Duyurdu

Anket Özelliği için Merak Edilenler

WhatsApp Web Üzerinden Anket Açılıyor mu?

  • Web sürüm üzerinden anket açma özelliği şu an aktif değil. Web sürümünde anketleri oylayabiliyorsunuz ama yeni bir anket açamıyorsunuz.

WhatsApp Ankete Kaç Farklı Yanıt Ekleniyor?

  • WhatsApp bu konuda elini biraz bol tutmuş. Ankette oylanacak olan cevaplar için 12 ayrı seçenek belirlenebiliyor. Sonradan sayılar değişir mi bilemiyorum.

Anket İçerisine Görsel Ekleniyor mu?

  • Denemelerde gördüm ki görsel eklemeniz mümkün olmuyor. Sadece yazı ile sorularınızı sorabiliyorsunuz.

WhatsApp Anket Seçeneği Bende Yok! Ne Yapmam Lazım?

  • Güncellemenin tüm kullanıcılar da gözükmesi zaman alabilir. Zaten 1 yıldır test edilen ve bazı kullanıcılarda gözüken bir özellik. WhatsApp’ınızda anket bölümünü göremiyorsanız, uygulamanızı güncellemeyi deneyin.

Gruplarda Oyları Diğer Kullanıcılar da Görebiliyor mu?

  • Kimlerin hangi yanıtlara oy verdiğini diğer kullanıcıların görmesi de mümkün. Zaten aynı grup içerisinde paylaşıldığı için, herhangi bir gizlilik sorunsalı da oluşturmuyor.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

8 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler