Perşembe, Nisan 25, 2024

Whatsapp’a Anlık Konum Atma Özelliği Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Whatsapp geçtiğimiz günlerde yayınladığı yeni güncellemesinde anlık konumunuzu isterseniz aileniz ve arkadaşlarınızla sağlayan yeni özelliğini Whatsapp‘a getirdi. Arkadaşlarınızla buluşurken, sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirirken veya yol durumunuzu paylaşırken oldukça işinize yarayacak olan özellik, insanlara nerede olduğunuzu bildirmek için uçtan uca kriptolama ile beraber basit ve güvenli bir yol sağlıyor. Fakat bu özellik, mavi tiklerden daha başa bela olacak!

whatsapp anlik konum

Uçtan uca şifrelenme teknolojisi mesajlar gibi bu özellikte de kullanıldığı için, istediğiniz kişilerle konumunuzu güvenilir bir şekilde anlık olarak göndermenizi sağlıyor. Bu özelliği isterseniz kimlerle ve ne kadar süreliğine paylaşacağınıza kadar kontrol edebiliyorsunuz.

Temeli tıpkı navigasyon cihazlarında olduğu gibi takip sistemini kullanmakta. Yalnız navigasyona nazaran daha yavaş bir yenileme sistemi bulunan canlı takip özelliğinin, ortalama 20 saniyede bir yenilendiğinden bahsedelim. Yani tam olarak canlı sayılmaz. 20 saniye içinde arkadaşınız ışınlanır ise dikkatli olmanızda fayda var.

Whatsapp‘ın bu yeni özelliği olan mevcut konumunuzu paylaşmak için, öncelikle bir sohbet açıyorsunuz. Eğer isterseniz sohbetiniz grup dahilinde de olabilir. Ardından ataş şeklindeki “medya” düğmesinden “Konum” kısmını buluyor, sonrasında onun altında yer alan “Mevcut Konumu Paylaş” seçeneğine dokunuyorsunuz.. Paylaşım süresini de seçtikten sonra göndere basmanız yeterli. Bu sayede sohbetteki her kişi gerçek zamanlı konumunuzu haritada görebilecek. 

Sizler Whatsapp’ın bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Mavi tik kadar ilişki yıkacak mı?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler