Çarşamba, Nisan 24, 2024

Whatsapp’taki Herkesten Silinen Mesajları Görün!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Whatsapp‘a yeni gelen bu özellik sayesinde kazara attığınız bir Whatsapp mesajını herkesten silebilmekteyiz. Aynı şekilde onlar da bize attıkları mesajları silebilmekteler. Fakat bazı zamanlar sildikleri mesajlarda önemli bir şey olur veya daha önceden silinmiştir ve siz bunu merak edersiniz. Bunun için bir çözümümüz var.

28-29 Ekim tarihleri arasında 2.17.395 sayılı güncelleme ile Whatsapp‘a gelen son 7 dakika içinde gönderilen bir mesajı herkesten silme özelliği çok işe yarar olsa da bazı zamanlar silinmemesi gereken mesajlar da olabilir veya başkasının sildiği mesajlara ihtiyacınız olabilir.

Whatsapp Herkesten Silme Özelliğinden Etkilenmemenin Yolu

Whatsapp’ta Nasıl Herkesten Silinen Mesajları Görebiliriz?

BAŞLAMADAN ÖNCE NOT : Bu yöntem yalnızca Android cihazlar için geçerlidir. iOS cihazlar için bu yöntem geçersizdir.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, bu özellik Whatsapp‘ın 2.17.395 sayılı güncellemesi ile beraber geldi. Bu sürümü ve üzerini kullanan kullanıcılar mesajlarını herkesten silebilmekte, fakat diğerleri için de aynı özellik geçerli. Fakat dikkat edilmesi gereken bir nokta var.

2.17.395 sayılı Whatsapp kararlı güncellemesi ile bu sürümü ve üzerini kullanan kullanıcılar mesajlarını herkesten silebilmekte ve aynı şekilde diğerleri için de bu özellik geçerli.

Yani bu sürümden önceki sürümlerden birini kullanan kimseler, bu “herkesten silinme” özelliğinden etkilenmeyecekler, fakat bununla beraber kendileri de başkalarından mesajlarını silemeyecekler.

Herkesten silme özelliğinin bulunmadığı son sürüm olan 2.17.351 sayılı kararlı sürüm halen kullanılabilir durumda. Fakat eğer kullanıyorsanız, 2.17.351 kararlı sürümü, canlı konum özelliğini bulundurmuyor. Yani bu sürümü kurduğunuzda canlı konum özelliğini kullanamazsınız.

Whatsapp‘ın sürümlerinin kullanım ömrü 2-6 ay arasında değişebilmektedir. Yani bu sürüm size en fazla 6 ay boyunca herkesten silinen mesajları görebilme özelliğini sağlayacaktır. 

Mesaj yedeğinizi aldıktan sonra telefonunuzdaki uygulamanızı kaldırmanız ve aşağıdaki bağlantı üzerinden sürümünü kurmanız yeterli olacaktır. Eğer yedeğinizde herkesten silinmiş mesajlar da varsa, bu sürüm maalesef onları geri getiremiyor. Eğer Android 4.4 Kitkat ve üzeri sürümlerinden birisini kullanıyorsanız, buradaki bağlantı üzerinden başka bir yönteme erişebilirsiniz. Daha az etkili olmasına karşın işe yarar bir yöntem.

2.17.351 (30.8 MB)

ÖNEMLİ GÜNCELLEME : Eğer Web sürümünü de kullanıyorsanız, Whatsapp Web’in açık olduğu sırada yine de mesajlar silinebilmektedir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler