Cumartesi, Nisan 27, 2024

WhatsApp’a Yapay Zeka Destekli Sohbet Asistanı Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yapay zekanın kullanım alanı durmaksızın genişlemeye başladı. Sosyal medya uygulamaları için de bir bir yapay zeka güncellemeleri yayınlanıyor. En son Instagram için benzer bir adım atıldığını ve metinden görsel düzenleyen yapay zeka üzerine çalışmalara başlandığı açıklanmıştı. Şimdi de WhatsApp cephesinden benzer bir haber geldi. WhatsApp’a yapay zeka destekli sohbet asistanının geleceği ortaya çıktı.

WhatsApp’a Gelecek Yapay Zeka Nasıl Olacak?

Uygulamaya eklenecek olan yapay zeka, sohbet asistanı modunda çalışacak. Bu asistana erişmek isteyen kullanıcılar, sohbet kısmına eklenecek bir yapay zeka butonu ile etkileşim kurabilecekler.

Mor ve mavi tonlarında bir butonla konumlandırılacak olan yeni yapay zeka birimi, uygulama içi erişimlerin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak. Ayrıca söz konusu sohbet asistanının kullanıcıların mesajlarına cevaplar verdiğini de göreceğiz.

WhatsApp'a Gelecek Yapay Zeka

Android sürümün yeni beta versiyonunda ortaya çıkan yapay zeka modelinin, ne zaman kullanıcılara ulaşacağı noktasında da net bilgi yok. Testlerin 2.23.24.26 sürümünde yapıldığı ve betada şu an için bu sürümün geçerli olduğu gözüküyor. Ama dediğimiz gibi son kullanıcılara ne zaman güncellemenin ulaşacağı ve özelliklerinin neler olacağı konusunda kesin bilgiler yok.

Ayrıca iOS sürümü için de henüz ortaya çıkmış bir detay söz konusu değil. iOS’un yeni beta sürümü yayınlandığı zaman testlerle beraber yapılacak kontrolleri beklemek gerekecek.

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler