Cuma, Mayıs 17, 2024

WhatsApp’ta Önemli Güvenlik Açığı Bulundu

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp, dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olarak kendisini göstermiş durumda. Özellikle son yıllarda aktivitesini de biraz daha arttırdı diyebiliriz. Her ne kadar genelde WhatsApp’ın ne kadar büyüdüğü ya da yeni gelen özellikleri hakkında paylaşımlar yapıyor olsak da bu kez durum biraz daha farklı. Bu kez WhatsApp’ta önemli bir güvenlik açığı gündemde.

Aslında buna tam olarak güvenlik açığı demek ne kadar doğru bilemiyorum. Gelin konunun detaylarına bakalım ve güvenlik açığının nereden kaynaklığını değerlendirelim.

WhatsApp’ta Güvenlik Açığı Var mı?

Olay tam olarak numaraların değiştirilmesiyle alakalı bir durum. Yeni bir numaraya geçiş yaptığınız zaman, operatörlerin geri dönüştürme sistemi neticesinde eski numaranız başka bir kullanıcıya verilebiliyor.

WhatsApp'ta güvenlik açığı

Eski numara başka bir kullanıcıya verildiği zaman ise o kullanıcı, tanımlı olan telefon numarasından sizin hesabınıza erişmiş oluyor ve mesajlarınızı görüntüleyebiliyor. Tabii ki kişi listenizde yer alan isimleri de bu şekilde görmek mümkün oluyor.

Nadir olarak yaşanan bir durum olsa da Avrupa’da bu durumun birkaç kullanıcının başına gelmesinden sonra WhatsApp’ta güvenlik açığı olduğu haberleri gündeme gelmeye başladı diyebiliriz.

WhatsApp'ta güvenlik açığı

Sorun Sadece WhatsApp ile mi İlgili?

İşin WhatsApp cephesinde de böyle bir sorun olduğu kabul ediliyor. Fakat WhatsApp’ın bu sorunu çözmek adına yapabileceği ekstra çok fazla bir şey yok. Zira durumun temel kaynağı eski numaraların operatörler tarafından geri dönüştürme sürecine giriyor olması.

Burada kullanıcıların yapabilecekleri, numara değiştirilmesi durumunda eski hesaplarını tamamen silip yeni hesaba geçmek olacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler