Cuma, Mart 29, 2024

Windows 10, Android Uygulamalarını Çalıştıracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, Microsoft Store’daki (Windows Mağazası olarak da bilinir) “uygulama boşluğunu” kapatacak yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Android uygulamalarını yerel olarak Windows 10’da çalıştırma raporları, Microsoft’un geliştiricilere Android ve iOS uygulamalarını Windows Phone’lara getirmeleri için bir yol sağlaması amaçlanan “Project Astoria” ve “Project Islandwood” u keşfetmeye başladığı 2014 yılına kadar gidiyor.

2015 yılında Microsoft, iki nedenden dolayı Project Astoria ile ilgili çalışmalarını bıraktı – Windows geliştiricileri Microsoft’un yaklaşımından memnun değildi ve proje, Windows 10 Mobile’ın zamanla yavaşlamasına neden olan ‘Android alt sistemini’ içeriyordu.

Windows 10 Telefonunuz uygulamasıyla Android uygulamalarını masaüstünüze aktarabilirsiniz, ancak teknoloji devi şimdi Android uygulamalarını yerel olarak çalıştırmanıza izin verecek yeni bir proje üzerinde çalışıyor. Böylelikle bir telefona ihtiyacınız olmayacak.

microsoftyourphonecalls.0
Windows 10, Android Uygulamalarını Çalıştıracak 2

Sistem nasıl işleyecek?

Microsoft’un Windows 10’da Android uygulamaları desteğini nasıl etkinleştirmeyi planladığı belli değil, ancak raporlar, şirketin kullanıcıların Android uygulamalarını Microsoft Store aracılığıyla yerel olarak çalıştırmasına izin vereceğini öne sürdü. Teorik olarak, geliştiriciler uygulamaları Microsoft Store’da yayınlayabilecekler ve uyumlu bir Windows donanımına sahip herkes bunları yükleyebilecektir.

Tüm bunların Windows geliştiricileri için ne anlama geldiği ve Microsoft Store’daki uygulama boşluğunun kapatılması göreceğiz. Microsoft, Windows geliştiricilerini destekleme konusunda uzun bir geçmişe sahiptir ve bu hareket, projenin başarılı olması durumunda Microsoft’un kendi geliştirici tabanını da yabancılaştırabilir. Google Play Store şu anda hem kaliteli hem de korkunç uygulamalarla dolu, Windows 10’daki mobil cihazlar için optimize edilmiş uygulamaların zayıf kullanıcı deneyiminden bahsetmiyorum bile.

Kaynaklara göre, teknoloji devinin yeni masaüstü kullanıcı arayüzünü başlatmasının beklendiği 2021’in ikinci yarısında Android uygulamaları Windows 10’a gelebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler