Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Windows 11 KB5034204 Güncellemesi 24 Bug ve Bluetooth Ses Sorunu İçin Yayınlanacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oturmamış bir Windows 11 problemini çekmeye devam edenlerdenseniz, yeni Windows 11 KB5034204 güncellemesi yayınlandı. 24 adet bug düzeltmesi ve Bluetooth ses sorunlarını düzeltmeyi içeriyor.

Şubat Yamasında Yayında

Şubat ayına 4-5 günlük bir süre kaldı. Microsoft yeni Windows 11 hata düzeltmesi ile alakalı bu güncellemeyi Salı yaması ile birlikte tüm müşterilerine gönderecek ve düzeltmeleri test etmelerini sağlayacak.

En önemli problem Bluetooth ses sorunuydu. Kulaklık kullanırken müzik dinleme esnasında ses kaybına neden olan “Düşük Enerji (LE)” giderilmesi olacak.

windows 11 guncelleme ayrintilari

Neler Düzeltilecek?

  • Windows 11 KB5034204 güncellemesi öncesinde bazı kullanıcılarda başlat menüsünde arama çubuğunun çalışmasını engelleyen, hatta kilitlenmelerin olduğu biliniyordu. Bu güncelleme ile (inşallah) bu sorun da ortadan kalkacak.
  • Görüntülü aramalarda nasıl bir güvensizlik ortamı oluşturuyor bilmiyorum ama, daha güvenli hale getirilmesini de içeriyor. (Detay verilmiyor çünkü)
  • Yardım AI uygulamasını kullandığınızda “sorun giderme başarısız oldu” gıcıklığını ortadan kaldırmayı da içeriyor.
  • Bu güncelleme ile birlikte Bluetooth üzerinden telefon aramasını engelleyen sorunu ortadan kaldıracak. Gelen aramayı bilgisayardan yanıtladığınız zaman, sesin bilgisayar üzerinden gelmemesi problemini içeriyor.
  • OpenType yazı tipi sürücüsünde de problem vardı. Belirli donanım yapılandırmalarında üçüncü taraf uygulamaları için metnin sapıtmasına, karakterlerin karışmasına neden olan hatayı giderecek.
  • Yine bazı kullanıcılarda yazıcı üzerinden yazdırma uygulaması kullanarak “yanıt vermeme” durumunu ortadan kaldırmak için düzeltme içeriyor.
  • 7-Zip dosyası üzerinde sistemi etkileyen bir sorunu giderecek. Dosya gezgini üzerinde boş görünmesini sağlayan bu hatanın düzeltilmiş olması bekleniyor.
  • BitLocker’ın veri şifrelemesini etkileyen ve “bilinen” sorunun giderilmesini içeriyor. Ancak detay verilmedi. Belki başınıza gelmiş olabilir.
  • Microsoft Intune mobil cihaz yönetimi hizmeti doğru çalışmıyordu. Verileri alamıyordu. Bu durum da BitLocker yapılandırma hizmet sağlayıcısında FixDrivesEncryptionType ve SystemDrivesEncryptionType ilkelerini ayarladığınız zaman ortaya çıkıyordu. Bu sorun da düzeltilmiş olması gerekli.
  • Ayrıca bu güncelleme Windows 11 çekirdeğindeki savunmasız olan sürücü engelleme listesi DriverSiPolicy.p7b’de üç ayda bir yapılan değişikliği de içeriyor. Windows’un savunmasız hale gelmesine olanak tanıyan bazı sürücülerin saldırı açısından risksiz duruma getirilmesini içeriyor.

Dip Not: Şuanda Windows 11 KB5034204 isimli güncellemeyi Microsoft Update Kataloğu üzerinden indirip ya da ön izleme yapabiliyorsunuz. Fakat Microsoft artık bu ön izleme durumlarını Şubat 2024’den sonra tamamen kaldıracağını duyurdu.

windows 11 kb5034204 guncellemesi v2

windows 11 kb5034204 guncellemesi

Günün sonunda Windows 11‘e maalesef hâlâ ısınamamış birisi olarak, Windows 10 kullanmaya devam ediyorum. Windows 12’nin yazın çıkacağı belirtiliyor olsa da, tam oturmamış ve sürekli hatalarla karşılaşarak çelme yemek hiç hoş değil.

O yüzden 12 çıkana kadar, 10’dan devam edeceğim gibi.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

11 YORUMLAR

    • Geçen win10 a düşürdüm oyun ve tasarım bilgisayarini ve o kadar fazla productivity eksiği var ve geri kaliyor ki 11’den. Direkt format attım 11 yükledim.

      • kanka bende wifi problemi var. wifi açık olmasına rağmen bilgisayar umursamıyor ve wifiyi görmüyor. 5 10 defa sorun gider yapıyorum sonra görüyor bu seferde 2 diş. wifinin kendi arayüzünden yeniden başlatıp tekrar bağlanmasını bekleyip gene gelmeyimce wifi, 15 dk daha uğraşıp görmesini sağlayıp öyle halloluyor iş. Windows 11 deyken hiç görmüyordu. temiz kurulum yapıp 10 a geçtim gine arada gittiği oluyor ama sayısı daha az.

  1. Hocam kanımca “erkenden güncellemeleri al” butonu açılmadığı sürece güncelleme yapmak sorun olmaz. Güvenlik patchleri de geliyor sık sık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler