Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 7 için Google Chrome Desteği Uzatıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi şirketlerden Google, internet tarayıcısı Chrome için başlangıçta Windows 7 desteğini 15 Temmuz 2021 tarihinde sonlandıracak şekilde ayarlamıştı fakat pandemi sebebiyle bunu 15 Ocak 2021 tarihine kadar uzatma kararı almıştı. Şimdi ise Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket Windows 7 için Chrome desteğini 15 Ocak 2023’e tarihine kadar uzatma kararı aldı.

Bu destek uzatması, işletim sisteminin Microsoft tarafından genişletilmiş desteğinin sona ereceği tarih olan Ocak 2023 ile tam olarak örtüşüyor yani Microsoft, Windows 7 için genişletilmiş desteği bıraktığı an itibariyle Google’da Chrome desteğini bırakmış olacak. Hali hazırda ABD Merkezli şirket Microsoft, Windows 7 Home sürümü için desteğini 14 Ocak 2020’de tamamen bırakmıştı.

Windows 7 artık tarihe karışacak!

windows 7 google chrome
Windows 7 için Google Chrome Desteği Uzatıldı! 2

Microsoft’un kendine ait Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge ise Windows 7 için desteği 15 Ocak 2023 tarihinde kesiyor olacak. Yine Microsoft’a ait olan bir başka internet tarayıcısı Internet Explorer ise 15 Haziran 2022 tarihi itibariyle Windows 7 işletim sistemine olan desteği bırakacak.

Google, Windows 7’de Chrome için destek sağlayıp sağlamayacağı şu anda net değil fakat Windows 7 kullanıcılarına yeni özellikler sunmak yerine yalnızca hata düzeltmeleri ve güvenlik desteği sağlayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler