Perşembe, Nisan 18, 2024

Windows Disk Birleştirme

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zaman zaman kullandığımız hardiski bölme ihtiyacı duyuyoruz ki bu format atarken vs durumlarda gerçekten iş görüyor. Ama bugün ki konumuz ise parçalanmış diski nasıl birleştireceğimize dair. Yeni SSD aldıktan sonra eski diskimin ikiye bölük kalmasına gerek kalmadı ve 2 parça olan HDD’yi birleştirme kararı aldım ve bunuda sizlerle paylaşmak istedim. Adımlarımız gayet basit eğer sizde parçalanmış diskinizi birleştirmek istiyorsanız yazıyı okumaya devam edin.

Adım 1: Birleştirilecek Diski Kaldırın

İlk olarak hangi belleği diğerine aktarmak istediğinize karar verin ve birleştirilecek diski silin.

Bunun için ‘Bilgisayarım’ a sağ tıklayıp ‘Yönet’i tıklayın.

Screenshot 1

Açılan pencereden ‘Disk Yönetimi’ kısmına gelin. 

Screenshot 2

Tüm bilgilerinizi yedekledikten emin olduktan sonra birleştireceğiniz birime sağ tıklayıp birimi sil seçeneğine basın ve gelen uyarıda eveti tıklayın.

Screenshot 3

Şimdi elimiz de boş bir bölüntü var.

Adım 2: Asıl Diski Genişletin

Silmediğiniz diske sağ tıkladıktan sonra birimi genişlet kısmına tıklayın.

Açılan pencerede ileri dedikten sonra sihirbaz aşağıdaki gibi görüntü verecektir.

Screenshot 4

Buradan genişleteceğiniz miktarı seçin, eğer tek disk yapıyorsanız hepsini seçin. Ben tek diske düştüğüm için tümü seçtim. 

Miktarı ayarladıktan sonra ileri ve son seçeneklerini tıklayın.

İşleminiz başarıyla tamamlandı, tebrikler 🙂

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

13 YORUMLAR

    • kardeşim aynı sorun bende de vardı yerel disk C nin yanında kurtarma sürücüsü vs. varsa onu da kaldırıp c ye dahil etmen gerekiyor yani birleştireceğin disklerin yan yana olması gerekiyor internetten kurtarma sürücüsü silme yazarak silebilirsin ben de yaptım benim bilgisayarımda hiçbir sorun yok sen de kurtarma sürücüsünü sil hayırlı olsun işine yaradıysa ne mutlu sana

  1. Diskim bölümlere ayrılmış ve C nin sağ tarafındaki 550 MB lık iki alana hiç bir işlem yapamıyorum. C nin sağında ayrılmamış alan olmadığı için disk birleştirme de yapamıyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz.

  2. kardeşim aynı sorun bende de vardı yerel disk C nin yanında kurtarma sürücüsü vs. varsa onu da kaldırıp c ye dahil etmen gerekiyor yani birleştireceğin disklerin yan yana olması gerekiyor internetten kurtarma sürücüsü silme yazarak silebilirsin ben de yaptım benim bilgisayarımda hiçbir sorun yok sen de kurtarma sürücüsünü sil hayırlı olsun işine yaradıysa ne mutlu sana

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler