Çarşamba, Nisan 24, 2024

Xbox Konsol Fiyatları Uçuyor! Zam Sonrası İlk Fiyatlarla Karşılaştırma Yaptık

Paylaş

silkroad gaminggentr

Döviz kurunun amansız artışı ne yazık ki teknolojik ürünlerin fiyatlarının uçmasına neden oluyor. Beklenen zamlar da bir bir geliyor. Akıllı telefonlara gelen zamlar, Apple’ın yaptığı zamlar derken şimdi de Xbox konsol fiyatları değişti.

Xbox konsol fiyatlarının bir kez daha önemli. Bir kez daha diyorum çünkü bu gelen 3.zam oldu. Zaten son zam sonrasında konsolların fiyatlarında ciddi bir yükselme yaşanmıştı. Son gelen zam ise serileri biraz daha ulaşılmaz bir hale getirdi.

Xbox Konsol Fiyatları Nasıl Değişti?

Sizi 2020 yılına doğru bir yolculuğa çıkarmak istiyorum. 22 Eylül’de iki konsol için de Türkiye fiyatları açıklanmıştı. O zaman yapılan açıklama sonrasında fiyatlar;

Xbox konsol fiyatları

22 Eylül 2020 Fiyatları

  • Xbox Series S – 4.599 TL
  • Xbox Series X – 7.499 TL idi.

Bu fiyatların üzerine 3 zam geldi. Döviz kuru farkları sonrasında konsolların şu an ki zamlı fiyatlarına geçelim.

Kaçırmayın: Epic Games Günün Ücretsiz Oyunu Remnant From the Ashes

18 Aralık 2021 Fiyatları

  • Xbox Series S – 7.600 TL ile 9.006 TL arasında
  • Xbox Series X – 13.200 TL ile 15.568 TL arasında

Gelen zamlar sonrasında fiyatlarda değişim bu şekilde. Fiyatlar Microsoft’un sitesinde belirtilen satıcılarda gözüken fiyatlar. İçerisinde Vatan Bilgisayar da var Teknosa da. Onun için zaten yeni fiyatlar için bir fiyat aralığı koyduk. Şu an mağazalara göre değişiklikler olduğu gözüküyor.

Xbox konsol fiyatları döviz kurunun da etkisiyle beraber ciddi bir şekilde yükseldi gibi gözüküyor. Bundan sonrası için fiyatlarda nasıl değişimler olur inanın tahmin edemiyorum.

İş biraz döviz kuruna bağlı gibi. Kurda artış devam ederse, fiyatlarda da yükselme devam edecektir. Kurdaki artışın sınırlanması ya da TL değerinin artması durumunda belki de indirimler gelir. Şu an için teknolojik ürünlerde bir fiyat artışı olduğu kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler