Cuma, Nisan 26, 2024

Xbox One İçin Tasarlanan Razer Turret Klavye-Mause Setinin Fiyatı Netleşti

Paylaş

silkroad gaminggentr

1998 yılında Min-Liang Tan ve Robert Krakoff tarafından Birleşik Devletler’de kurulan oyuncu ekipmanı üreticisi Razer, Xbox One oyun konsolunun klavye ve mause desteği için Microsoft şirketi ile iş birliği sağlamıştı. Birkaç ay önce üreteceği ürünleri netleştiren Razer şirketi, Xbox One için geliştirilen Razer Turret setinin fiyatını açıkladı.

Chroma Aydınlatmalı Mekanik Klavye

Microsoft şirketi, Xbox One oyun konsoluna klavye ve mause desteği geleceğinin müjdesini vereli uzun zaman oldu. Bundan kısa bir süre öncesinde de yazılımsal olarak konsolun klavye-mause desteğini sağlayan şirket, bu konuda ürün geliştirmesi adına Razer şirketi ile anlaşmaya varmıştı.

Ünlü oyun ekipmanı üreticisi Razer şirketi, daha önce ürettiği pek çok model gibi; Xbox One oyun konsolu için de gösterişli ve kullanışlı bir klavye-mause seti geliştirmeye başladı.

Xbox One İçin Tasarlanan Razer Turret Klavye Mause Setinin Fiyatı Netleşti İÇERİK

Razer Turret ismini verdiği bu özel setin görsellerini paylaşan şirket, söz konusu setin fiyatı hakkında da net bir bilgi sundu.

2.4 Ghz hızında kablosuz olarak bağlantı sağlayan bu klavye-mause seti, kablosuz bağlantısını küçük bir aparat ile sağlıyor. Razer Chroma aydınlatma sisteminin aynen kullanıldığı mekanik klavyede, Xbox One menüleri arasında geçiş yapabilmek adına özel bir buton yer almakta. Aynı zamanda bahsi geçen setin kullanım süresi de 40 saat olarak bildirilmiş durumda. 

Xbox One İçin Tasarlanan Razer Turret Klavye Mause Setinin Fiyatı Netleşti İÇERİK 2

Ayarlanabilir avuç içi dayanağını beraberinde getiren klavye, uzun saatler boyunca oyun oynayan kişilerin konforunu arttırmaya yönelik tasarlanmış. Klavye ile birlikte gelen farenin temelinde de, Razer şirketinin Mamba modeli bulunmakta. Bu fare de Chroma aydınlatma sistemine sahip.

Klavye ve mause kullanılarak oynanabilen oyun sayısı, günümüz itibarı ile oldukça az. Fakat bu durum, Xbox One üzerinde klavye-mause kullanımı arttıkça değişecektir ve bu ikiliyi destekleyen oyun sayısı giderek artacaktır. Şuan için klavye-mause desteği veren oyunlar; X-Morph: Defense, War Thunder, Vermintide 2, Strange Brigade, Deep Rock Galactic, Bomber Crew, Warframe ve Fortnite olarak karşımıza çıkıyor.

Gelelim Fasulyenin Faydalarına…

Microsoft mağazasında ön siparişe çıkan Razer Turret seti, önümüzdeki Mart ayında teslim edilmeye başlayacak. Söz konusu klavye-mause setinin fiyatı ise 249.99 dolar olacak. Bu fiyat, ülkemizdeki dolar kuru düşünüldüğünde oldukça fazla görünüyor. Umarız ki daha uygun modeller de Xbox One ile kullanılabilir.

 

 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler