Çarşamba, Nisan 24, 2024

Xbox Series X’de 3D Ses Teknolojisi Yer Alacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un 2020 yılını hedef alan yeni nesil oyun konsolu, donanım hızlanırmalı Xbox Series X ses yongası ile güçlendirilmiş 3D sesten faydalanacak.

Microsoft’un sahip olduğu şirketlerden birisi olan Ninja Theory çalışanları tarafından VGC’ye hazırlanan bir makalede ortaya çıkan Xbox Series ses yongası, oyunlarda daha gerçekçi 3D ses oluşturmak için ışın izlemeli ses teknolojisinden faydalanabilir.

Ninja Theory firmasındaki ses ekibi, yeni nesil oyun konsolunun sahip olacağı ses donanımı hakkında “son derece heyecanlı” hale getirildiğini belirtti.

Mevcut Xbox oyun konsolları hali hazırda Dolby Atmos’un 3D ses sistemini destekliyorken, geliştiriciler sağlam performansı korurken oyunlara gerçekçi sesi entegre etmek için donanımla uğraşmak zorunda kalıyorlar.

Ses için ayrı bir çip

Üst düzey ses tasarımcısı Daniele Galante, “Sesle çalışmak için özel bir çipimiz olacak, bu da nihayet bellek ve CPU gücü için programcılar ve sanatçılar ile savaşmak zorunda kalmayacağımız anlamına geliyor” dedi.

Ses direktörü David Garcia, “Grafiklerin kendi ekran kartları ile güçlendirildiğini kabul ediyoruz ama seste böyle bir şeyimiz asla olmadı. Şimdi bize adanmış bir gücümüz var.” dedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler