Perşembe, Mart 28, 2024

XBOX’ın yeni oyun platformu olan xCloud şimdi Avrupa’da

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, bu projesi için Xbox dünyasını bulut sisteme taşımıştı. İlk olarak ABD, İngiltere, Kanada ve Güney Kore’de piyasaya sürülen xCloud, bu ülkelerden sonra Avrupa ülkelerinde piyasaya sunulacak.

Bu Avrupa ülkeleri hangi ülkeler?

ProjectxCloudExpansion HEROBu Avrupa ülkeleri sırasıyla şu şekilde; Finlandiya, Danimarka, Belçika, Almanya, İtalya, Fransa, İrlanda, Hollanda, Norveç, İsveç ve İspanya. Ancak platform henüz yeteri kadar geliştirilmiş değil, o yüzden sınırlı sayıda kullanıcı erişim sağlayabilecek.

xCloud platformunun ön izleme sürecinin içinde olması performans düşüklüğüne sebebiyet vermemiş. Platform neredeyse kusursuz bir oyun performansı sunuyor. Tabi bu kusursuz performansın en büyük iki etkeni ise platformu kullanan oyuncuların az olması ve platform içerisindeki kısıtlı oyun çeşitliliğinden kaynaklanıyor olması.

microsoft

Platform hakkında herkesin merak ettiği, platform bünyesinde sadece Xbox oyunları mı yer alacak sorusu henüz cevap bulmuş değil. GeForce Now ve Stadia platformlarının öne çıktığı bir konu olan tarayıcı üzerinden satın alınan oyunları oynama imkanının sunulması xCloud platformunun karşısına duvar gibi çıkmıyor değil. Microsoft bu engeli aşmak istiyorsa şayet bu desteği xCloud platformuna getirmeli.

Peki sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? xCloud platformunun Türkiye’ye getirilmesi ne gibi durumları ortaya çıkarır? Düşüncelerinizi bekliyoruz 🙂

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler