Salı, Nisan 16, 2024

Xiaomi 12T Özellikleri Ortaya Çıktı! İddialı Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi T serisi ülkemizde de sevilen bir seri. İyi hatırlıyorum, Xiaomi 10T modelleri ülkemize giriş yaptığında fiyatı da uygun bulunmuş ve seri yok satmıştı. Şimdi sıra geldi Xiaomi 12T modeline.

Artık fiyat performans akıllı telefonu olur diyemiyorum ama yine de yeni “T” serisi neler sunacak merak ediyoruz. İşte geçtiğimiz gün bu konuda güzel bir sızıntı yaşandı. Telefonun teknik özellikleri ortaya çıktı.

Xiaomi 12T Teknik Özellikler Konusunda Neler Sunacak?

Yeni akıllı telefon için yaşanan sızıntıdan sonra modelin ilk ortaya çıkan teknik donanımı işlemcisi oldu. Buna göre seride MediaTek Dimensity 8100 Ultra işlemcisi yer alacak.

MediaTek adını duyduğumuz zaman hemen bir algı oluşuyor ve işlemcinin güçsüz olduğunu düşünüyoruz ama öyle değil. Snapdragon’un son nesil amiral gemisi işlemcilerine rakip olmasa da bu seride güçlü bir işlemci serisi diyebiliriz.

5 nm üretim sürecinden çıkan işlemci 8 çekirdekli ve 2.85 GHz 4 adet Cortex-A78 performans çekirdeğiyle öne çıkıyor. Üst segmentler arasında yer alıyor. Tabii ki her şey işlemciyle de bitmiyor.

Kullanılan RAM de önemli. RAM konusunda da Xiaomi 12T en iyilerinden biri olacak. Seride 12 GB LPDDR5 RAM seçeneğinin olması bekleniyor. En temel versiyonda yer alacak RAM ise 8 GB olacak.

Xiaomi 12T

Ekrana geçmeden önce kamera konusunda da beklentilerden söz edelim. Sızıntıya göre yeni seride 108 MP arka kamera olacak ve yine Samsung imzasını taşıyacak. Samsung ISOCELL HM6 sensörünün kullanılacağı telefon, bu yönüyle amiral gemisi sınıflarına göz kıpıyor olacak.

Ana kameranın yanında yine Samsung imzalı 8 MP ultra geniş açılı kamera ve bir de 2 MP makro kamerası göreceğiz.

Son olarak ekran için beklentilerden de bahsedelim. T modelleri amiral gemisi serisinin bir altı modeller olarak geçiyor. Bu nedenle ekranlar da iddialı olacak. OLED bir panel kullanılacak ve 1220 X 712 piksel değerinde de çözünürlük göreceğiz. Ekranın boyutu ise 6.67 inç seviyelerinde olacak deniyor.

Xiaomi 12T için sızdırılan şu özelliklere baktığımız zaman yine performans canavarı bir akıllı telefon gelecek diyebiliyoruz. Fakat ne yazık ki fiyat konusunda aynı beklenti içinde değilim.

Giriş bölümünde söylediğim gibi 10T geldiği dönemde fiyatı çok uygundu ve bir anda katlana katlana zamlandı. Sadece döviz durumunu bile düşünecek olursak bu model de ülkemizde çok ucuz olmayacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler