Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi, 200MP Kameraya Sahip Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji şirketlerinden Motorola, 200MP çözünürlük sunan kamera ve bu kamerayı kullanan bir akıllı telefon üzerinde çalışmalar sergiliyor fakat şirket bu konuda yalnız değil. Digital Chat Station’a göre Motorola’nın üzerinde çalıştığı akıllı telefon 200MP çözünürlüğünde kameraya, Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setine, 120Hz yenileme hızına sahip ekrana ve 5000 mAh kapasiteli bataryaya sahip olacak.

İnternette dolaşan yeni spekülasyonlara göre Çin merkezli teknoloji devlerinden Xiaomi’de 200MP çözünürlüğe sahip bir kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor ve ya Redmi K50S Pro modelinde ya da Xiaomi 12T Pro modelinde bu kamerayı kullanmayı planlıyor.

samsung isocell hp1 hp3
Xiaomi, 200MP Kameraya Sahip Akıllı Telefon Üzerinde Çalışıyor 2

Xiaomi’nin üzerinde çalıştığı sensör, Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden Samsung’un ISOCELL HP1 veya ISOCELL HP3 sensörünü kullanacak. Her iki sensör de 200MP çözünürlük sunuyor fakat aralarında fark optik formatlarda, piksel boyutlar. ISOCELL HP1; 1/1.22 inç boyutunda ve 0.64µm piksel yoğunluğundayken ISOCELL HP3; 1/1.4 inç boyutunda ve 0.56µm piksel yoğunluğunda (dördü bir arada gruplama yapılmadan önce)

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler