Perşembe, Mart 28, 2024

Xiaomi, 2021 Yılında 3 Katlanabilir Telefon Tanıtacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, 2020 yılında katlanabilir pazarına tamamen hakim oldu ve bu pazarda yalnızca Motorola gerçek bir rekabet sunarak Razr modeli ile piyasaya girdi..

2021 yılı katlanabilir telefon pazarı için tamamen farklı bir yıl olabilir, Display Search ekibinden Rob Young, Xiaomi’nin 2021 yılında her biri farklı bir form faktörüne sahip olmak üzere 3 farklı katlanabilir akıllı telefon ürününü piyasaya süreceğini bildirdi.

Bahsedilen 3 cihaz tasarım açısından, Huawei Mate X gibi dışa doğru katlanan bir cihaz, Samsung Galaxy Z Fold gibi içe katlanan bir cihaz ve Motorola Razr ve Samsung Galaxy Z Flip gibi içe doğru katlanan bir kapaklı olacak.

Katlanabilir telefon pazarının, Apple gibi büyük oyuncuların katlanabilir kervana katılmasıyla önümüzdeki yıllarda kalabalıklaşması bekleniyor. Apple’ın yanı sıra Çinli teknoloji devleri OPPO, Xiaomi, ilk katlanabilir akıllı telefonlarını yapma şansını deneyecek. Şirketler, yeni bitmiş ürünün neye benzeyebileceğine dair bize bir fikir veren birden fazla patent başvurusunda bulunmuşlardı.

xiaomi smartphone
Xiaomi, 2021 Yılında 3 Katlanabilir Telefon Tanıtacak 2

Pop-up özçekim kamerası

Son zamanlarda Xiaomi, katlanabilir akıllı telefonu için başka bir patent başvurusunda bulundu. Ve telefon üreticisi, önceki patentli katlanabilir telefonunun aksine devrim niteliğinde bir şey denememiş olsa da, en sonuncusu açılır selfie kamerası içeriyor. Patent tasarımı, bu yılın Eylül ayında The Hague International Design System’e başvurdu ve 20 Kasım’da yayınlandı.

Patentli katlanabilir akıllı telefon, birinci nesil Galaxy Fold gibi küçük bir kapak ekranına sahiptir. Daha önce de belirtildiği gibi, Xiaomi’nin patenti, bir çentik tasarımı veya delik değil, açılır bir özçekim kamerası içeriyor. Cihazın arkasında, sol üst köşeye yerleştirilmiş üç kamera görüyoruz, ancak patentli cihazın kamera yapılandırmasıyla ilgili ayrıntılara sahip değiliz. Diğer özellikler arasında USB-C giriş, hem üstte hem de altta mikrofon, ses kontrol düğmesi ve açma / kapama düğmesi bulunuyor.

Cihazların ne zaman tanıtılacağı konusunda net bir tarih yok ancak 2021 yılının başlarında tanıtılması ve yılın ilerleyen zamanlarında kademeli olarak piyasaya sürülmesini bekliyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler