Cumartesi, Nisan 27, 2024

Xiaomi CyberOne İnsansı Robotu Tanıtıldı! Nasıl Özellikleri Var?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sık sık filmlerde gördüğümüz gelecek teması, yavaş yavaş gerçek oluyor gibi gözüküyor. Zira akıllı telefonlar, elektrikli araçlar falan filan derken peşi sıra insansı robotların tanıtıldığını görmeye başladık. Bu alanda son oyuncu ise Xiaomi CyberOne oldu.

Xiaomi’nin robot teknolojileri alanında ikinci ürünü olarak gösterebileceğimiz CyberOne, daha ilk aşamadan yapabildikleriyle göz doldurdu.

Xiaomi CyberOne Özellikleri Neler?

Yine yakın zamanda Xiaomi tarafından sunulan bir robot köpek vardı. Evet robot köpeğin hareket kabiliyeti ve iletişim kurabiliyor olması da çok ses getirmişti ama bu kez durum daha farklı.

Yeni insansı robot çok daha yetenekli. Tamamen beyaz bir yüzeye sahip olan robotun eklem yapısı ve genel yapı olarak insan formuna çok benzediğini görüyoruz. 177 cm boyunda ve 52 kg ağırlığında olan robot, bu yönüyle olabildiğince insana benzetilmiş.

Yeteneklerine gelecek olursak, diyecek çok fazla bir laf yok. Yapay zeka ile donatılmış olan robot, 45 farklı insan duygusunu algılayabilecek kadar güçlü bir algılama yeteneğine sahip.

Xiaomi CyberOne

Yapay zeka ile yönetilen eklem hareketleri ise olabildiğince insan hareketlerine benzetilmiş. 21 ekleminin hareketini de koordine edebilen robotun, 3.6 km/s hıza kadar çıkabildiği de açıklandı.

Belki hareket kabiliyeti ve akıcılığı konusunda biraz daha çalışılması gerekebilir ama gelinen şu noktanın da çok başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Xiaomi CyberOne

Unutmadan şunu da ekleyelim ki yüz kısmında kullanılan OLED ekran kısmının üzerinde 3D görme işlevi sağlayan sensörler de var. Bu sayede robot çevreyi algılayabiliyor.

Xiaomi CyberOne bu özelliklerle beraber gelişmiş bir insansı robot olmayı başardı diyebiliriz. Evet artık robot dönemi de başladı demek mümkün. Yakın zamanda gelen robot köpekler, Tesla’nın tanıttığı insansı robot ve şimdi de Xiaomi’den yeni adım.

Xiaomi CyberOne

Şimdilik tek engel şu ki bu tür robotlar seri üretim için çok pahalı. Yani her ne kadar robotları bir bir görüyor olsak bile “Her evde bir robot. :)” gibi bir dönem şu an için çok mümkün değil. Xiaomi CyberOne modeli için de tabii ki aynı şey geçerli.

Şirketin CEO’su Lei Jun, maliyet nedeniyle robotu seri üretime almayacaklarını net olarak açıklandı. Bekleyip göreceğiz. Bir gün bu robotların teknoloji mağazalarında satıldığına şahit olursak, şaşmamak lazım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler