Perşembe, Nisan 25, 2024

Xiaomi’nin Elektrikli Otomobili Ağustos Ayında Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji üreticilerinden Xiaomi, teknik açıdan baktığımız zaman elektrikli araç konusunda ilk ürününü M365 scooter modeli ile piyasaya sürmüştü ve şimdi ise şirket elektrik araç portföyüne bir otomobil eklemeye hazırlanıyor. Elektrikli otomobil için 10 milyar dolarlık bir yatırım sözü veren şirketin ilk otomobili için detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Ortaya çıkan spekülasyonlara göre Xiaomi’nin kurucusu Lei Jun, Ağustos ayında WM Motors’un Maven konsept otomobilinden sorumlu HVST Automobile Design tarafından tasarlanan otomobillerinin ilk prototipini tanıtacak. Ayrıca otomobilin mevzubahis prototipinin daha fazla yol testi yapmak için tasarlandığı bildiriliyor yani potansiyel olarak şirket otomobilin pazarlama çalışmalarına başlayabilir.

Henüz seri üretimde değil peki ne zaman başlayacak?

Otomobil henüz prototip aşamasında ve seri üretimi yapılmıyor. Xiaomi Auto üretim tesisi ve Ar-Ge merkezi Yizhuang bölgesine inşa edilecek. Yizhuang bölgesine kurulan fabrikanın ilk otomobilleri 2024 yılı itibari ile yani iki sene sonra üretmesi bekleniliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler