Perşembe, Nisan 25, 2024

Yahoo Messenger 17 Temmuzda Kapanacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz sene ABD’li telekomünikasyon şirketi olan Verizon‘a satılan Yahoo‘nun şimdide Messenger uygulaması kapanıyor. 20 yıllık internet devi olan Yahoo bundan 10 sene önce popülerliği devam ediyordu. Şirket çağa ayak uyduramamasından dolayı zor duruma düşüp Verizon’a 4,5 milyar dolara satılmıştı. Gelen habere göre Yahoo Messenger 17 temmuzda kapanacak.

17 temmuz tarihine kadar hizmetin normal bir şekilde kullanılabileceğini açıklayan şirket, “17 Temmuz’dan sonra sohbetlerinize artık erişemeyeceksiniz” dedi. Yahoo’nun Verizon’a satışı 9 Haziran 2017’de tamamlanmıştı ve Verizon Yahoo için 4,5 milyar dolar ödenmişti. Satışın ardından Yahoo’nun elinde, Çinli e-ticaret devi Alibaba Group‘taki yüzde 15 ve Yahoo Japonya’daki yüzde 36’lık hisseler ile nakit stoklar ve çekirdek olmayan patentler kalmıştı. Yahoo’nun ismi ise sonradan “Altbaba Inc” olarak değişmişti.

2017 yılında şirketin CEO’su Marrisa Mayer’in görevden ayrılmasıyla çöküşe uğrayan Yahoo, 2013 yılında uğradığı siber saldırı sonucu 3 milyar Yahoo hesabının etkilendiğini duyurunca kullanıcılarının da güvenini kaybederek son darbeyi almıştı. Tabi kullanıcıların güvenini kaybeden Yahoo’nun bu durumunu düzeltmesi imkansız hale geldi.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler