Cuma, Nisan 26, 2024

Yedekleme Tamamlanamadı – Whatsapp iCloud Sorunu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son bir aydır başımda olan fakat sürekli çözmeyi ertelediğim sorun. iCloud servisimde yeterli boş alan olmasına rağmen Whatsapp’1 ayı geçkin süredir yeterli alan yok uyarısı veriyor ve sohbetlerimi yedeklemiyordu. Fakat teknoloji çağında yedek almanın önemini deneyimleyerek keşfetmiş biri olarak artık bu sorunu çözmem gerektiğini düşündüm ve yollar aradım. 

IMG 0564

İnternette baktığımda çözüm olabilecek bir konuya rastlamadım maalesef. Hatta öyle ki bu sorunu tek ben yaşıyormuşum hissine kapıldım! Hiçbir yerde tam olarak aradığım cevabı bulamayınca, deneyimlerimi de önüme koyarak kolları sıvamaya karar verdim. Herşeyden önce hiçbirşeyi riske atmamak için cihazımı bilgisayarıma bağladım ve iTunes üzerinden yedekleme yaptım. Aynı zamanda bir başka yedekleme programı olarak iBackupBot‘u kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. 

Yedeklemelerinizi aldıktan ve riski minumuma indirdikten sonra kendi sorunumu nasıl çözdüğümü anlatayım. 

Ayarlar -> iCloud -> Saklama Alanını Yönet kısmına girerek hem cihaz yedeklemesini hemde son  olarak görünen verileri sildim ve Whatsapp uygulamasına girerek Ayarlar -> Sohbetler -> Sohbet Yedeği sekmesinden yeni bir yedekleme başlattım. Bu şekilde yapınca iCloud’da yeterli boş alan olduğundan emin olun hatasından kurtuldum. Muhtemelen sadece Whatsapp yedeklemesini silmeniz sorunu çözecektir fakat gene aynı uyarıyı alırsanız cihaz yedeklemesini de silerek işlemi tamamlayabilirsiniz. 

Whatsapp yedeklemeyi bitirdikten sonra cihazınızı yedeklemeyi unutmayın. Ve her zaman için otomatik yedeklemeleri açık bırakmanızı tavsiye ederim.. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

24 YORUMLAR

  1. merhabalar, whatsapp yedeklemeyi silmeye çalıştığınızda bu iphone üzerindeki bu uygulamaya ilişkin tüm veriler de silinecektir diyor. elim bu uyarıyı onaylamaya gitmedi. aydınlatabilirseniz sevinirim 🙂

    • Merhaba,

      O seçeneği işaretlerseniz, WhatsApp üzerinde bulunan konuşmalarınız da gidecektir. Çünkü yedekleme yaparken konuşmalarınız, fotoğraflarınız ve videolarınız da yedekleniyor. Silmeye çalışırsanız, hepsi gidecektir.

    • Taner Aydos’un cevabı yanlış.
      Sadece icloud whatsapp yedeklemesi silinir. Uygulama içerisinde birşey silinmez.
      Yazar İsmail Dikmen’e teşekkürler. Ben de aynı sorunu buradan çözdüm 🙂

      • Merhaba eğer ben verileri sile basarsam whatsapp taki bütün mesajlarım silinirmi çünkü whatsapp sohbetimi yedeklemiyor ve çok korkuyorum mesajlarım gider diye lütfen cevap verin 😊

  2. çok teşekkürler, fakat o zaman eski sohbet kayıtlarını nasıl geri yükleyebileceğim? siz sorunu nasıl çözebildiniz anlayamadım. teşekkürler desteğiniz için.

    • Telefonu sıfırlamıyorsunuz, iCloud yedeklemesini silerek baştan yapıyorsunuz. Böylece “Yeterli Alan Yok” uyarısı vermiyor ve yeni başlattığınız yedekleme bittiğinde elinizde tekrar sohbetlerinizin yedekleri olmuş oluyor. Sildiğiniz yedekleme Whatsapp üzerinde veri kaybına yol açmayacaktır.

  3. Ben iphone yedeklemek almak istiyorum ama aklımda şu soru var iphone hafızamda yer olmadığı için whatsappı yedeklemiyor iclouda telefondan komple yedek alsam konuşmalarım silinir mi ?

  4. Whatsap sohbet geçmini geri yükle diyerek sıfırlanmış cihazıma yükleme yapmak isterken (sohbet geçmişi yüklenemedi )hatası vermekte atla dersem veriler gidecek en az 10 kez whatsapı kaldırıp yeniden denedim olmadı fikri olan varmı

  5. merhaba, maalesef wp yedeklemesi süründürüyor. İsmail beyin söylediği adımları uyguladım saat 22:00 itibati iler başlattım bakalım sabaha ancak herhalde. İsmail bey siz yedeklemeyi başlattığınızda toplam boyutu görüyormuydunuz?

  6. çocuğum yanlışlıkla whatsapp ı silmişti i cloud da yedeklemesi olduğu halde % 94 ü yükleyip gerisini tamamlamıyordu. üç gün bekledim benim veriler çok fazla olduğu için ama yinede olmadı.. eminim bu durumda çok kişi vardır. evet reçetesini yazıyorum… i cloud hafızanız 5 gb dır muhtemelen benim 4.40 gb dolu olduğu halde bu sorunla karşılaştım. eğer whattsapp ınız 200 mg yer kaplıyorsa 600 mg boş yer olması gerekliymiş (püf noktası bu) … i clod dan aylık 6.5 tl ye 50 gb hafıza satın almanız gerekir. whattshapp ı tekrar silin ve telofonu resetleyip tekrar deneyin. 15-20 dk da işlem başarılı olacaktır.

  7. WhatsApp güncelleme hatası veriyor, yani hiç günlük güncelleme işini bazen atlıyor. Bugün 6 Mayıs fakat benim WhatsApp konuşmalarımda 4 Mayıs’ta yaptığım konuşmalar var en son. Dün bana gelen mesajlar vardı WhatsApp açmak istediğimde hepsi ben göremeden silindi ve 4 Mayıs güncellemesi var şuan en son. Ben dünkü konuşmalarıma nasıl ulaşabilirim. Daha önce de başıma geldi bu durum olmaması için ne yapabilirim.

  8. merhaba ben vatsaptaki fotoğraf ve vidyolari yedekleme yapmamışım sanırım alan yetersizliğinden telefon yapmamış vtsabin silip tekrar kurmak zorunda kaldım fakat resim ve videolarimda artık fotoğraf kısmında gözükmüyor neden nasıl geri getirebilirim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler